Misiunea lui Elon Musk pe Marte, prezisă în urmă cu 69 de ani? Numele său apare în cartea „Mars Project”, scrisă în 1953 - FOTO

Misiunea lui Elon Musk pe Marte, prezisă în urmă cu 69 de ani? Numele său apare în cartea „Mars Project”, scrisă în 1953 / Foto: Tumisu de la Pixabay
Misiunea lui Elon Musk pe Marte, prezisă în urmă cu 69 de ani? Numele său apare în cartea „Mars Project”, scrisă în 1953 / Foto: Tumisu de la Pixabay

Numele lui Elon Musk apare într-o carte despre călătoriile în spațiu, veche de 69 de ani.

Elon Musk a promis că va aduce oameni pe Marte până în 2024. Totuși, o controversă a apărut acum, după ce un utilizator a publicat o fotografie dintr-o carte veche de 69 de ani în care apare numele miliardarului. În spațiul online, internauții se întreabă dacă misiunea pe Marte a fost prezisă acum aproape 70 de ani, potrivit Greek Reporter.

„Destin, destin, destin. Nu am cum să scap de asta”, a scris Elon Musk pe Twitter pe 30 decembrie 2020.

Ulterior, Toby Li, unul dintre urmăritorii lui Musk pe Twitter a scris că i-a găsit numele într-o carte veche pe care o are acasă.

„Vorbind despre destin, știați că în cartea lui Wernher Von Braun din 1953, ‘Mars Project’, se face referire la o persoană pe nume Elon care va aduce oameni pe Marte? Destul de nebunesc.”, a scris acesta în comentariile postării miliardarului.

Despre ce carte este vorba

Cartea se numește “Mars Project: A Technical Tale”, scrisă de Wernher von Braun, un inginer și om de știință în domeniul rachetelor. La începutul carierei sale a lucrat în cadrul programului de dezvoltare a rachetelor din Germania nazistă. După încheierea celui de-al Doilea Război Mondial, Statele Unite l-au recrutat pe Von Braun și pe alți aproximativ 1.600 de ingineri și oameni de știință germani pentru a lucra la un program secret de informații cunoscut sub numele de “Operațiunea Paperclip”.

După ce s-a mutat în SUA, Von Braun a devenit, de asemenea, parte a unui efort de a produce conținut, inclusiv cărți, apariții televizate și jucării, pentru a crea povești care să le explice oamenilor idei științifice complexe. Cartea sa „Mars Project” a fost menită să descrie o misiune pe Marte.

Cu toate acestea, Toby Li a fost doar puțin dezamăgit: cartea lui Von Braun spune că cel mai înalt lider de pe Marte va fi cunoscut drept „Elon”, nu că numele lui va fi Elon. Un alt utilizator, Pranay Pathole, a explicat diferența folosind o traducere în engleză a cărții: „Da, este real. Aceasta este transcrierea în engleză a aceleiași cărți... Dar „Elon” la care se referă Von Braun în carte nu este numele persoanei, ci mai degrabă numele funcției, ceva asemănător unui președinte ales."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel