Mircea Diaconu: Ce ascunde clădirea în care este Teatrul Nottara. EXPERTIZA clădirii- EXCLUSIV

Teatrul Nottara, proprietate municipală, nu și prioritate. Expertizat în urmă cu 20 de ani, blocul de pe Bulevardul Gheorghe Magheru, numărul 20 a fost declarat pericol public. Din 1995 până-n 2015, Teatrul Nottara, cu 440 de locuri pentru spectatori, nu a fost consolidat. Anul în care a fost construit blocul este o enigmă.

VEZI ȘI: Teatrul Nottara şi-a suspendat activitatea pe termen nedefinit

Teatrul Nottara, într-una dintre cele cinci clădiri pericol public de pe Bulevardul Magheru

Pe Bulevardul Gheorghe Magheru sunt cinci clădiri cu risc seismic clasa I pericol public. La numărul 20 este un bloc cu subsol, parter, șase etaje și mansardă, la parterul căruia se află Teatrul Nottara. În lista Primăriei  Generale a Municipiului București, la adresa Bulevardul Gheorghe Magheru, numărul 20 apare o clădire cu parter și nouă etaje, construită în 1946. În realitate, descrierea blocului la parterul căruia se află Teatrul Nottara este trecută la adresa Bulevardul Gheorghe Magheru numărul 22, unde este notat anul construcției 1936, cu subsol, parter, șase etaje și mansardă. Expertiza tehnică a fost făcută în 1995 de către expertul Mihai Năvodariu. 

Nici 1946, nici 1936, nici 1939

Din 2004 până-n 2011, actorul Mircea Diaconu a fost director al Teatrului Nottara, dar și ministru al Culturii, din mai până-n iunie 2012 în Guvernul Victor Ponta. Întrebat despre  clădirea la subsolul și parterul căreia se află Teatrul Nottara, al cărui director a fost șapte ani, Mircea Diaconu mi-a declarat, în primăvara anului 2015, cu mult înainte de a fi luată în calcul această lege și suspendarea activității, că "totul este o farsă și o aiureală și lucrurile sunt extrem de neclare câtă vreme s-a făcut o expertiză care a stabilit că această clădire are risc seismic, bulină, pornind de la soluția că este construită în 1939 și că a prins cutremurului din 1940, ceea ce este absolut fals".

"Eu am găsit autorizația de construire a blocului și ea este emisă în 1943. În timpul războiului, acolo a fost o altă clădire, care a fost scuturată în timpul bombardamentului și a fost demolată și era o gaură și-n 1943 s-a emis autorizația. Pornește de la o premisă falsă expertiza, care schimbă totalmente datele problemei" a precizat europarlamentarul Mircea Diaconu.

O expertiză "în principiu"

Fostul director al teatrului Nottara Mircea Diaconu spune că "nu s-a făcut o altă expertiză, eu am tot cerut o altă expertiză, dar nu s-a făcut. Eu am întrebat Primăria Capitalei an de an, de o sută de ori pe an de ce nu este consolidată clădirea. Nu am primit niciun răspuns. Că de ce nu s-a făcut consolidarea răspunde primăria, că lucrurile sunt neclare, vă spun eu. Lucrurile sunt neclare și trebuie făcută o nouă expertiză, care în mod sigur va da alte rezultate, în condițiile în care realitatea e alta".

Clădirea în care se află Teatrul Nottara este doar o adresă de pe lista lungă a Primăriei Municipiului București, una asupra căreia planează semne de întrebare, ce au fost adresate primăriei. 

Iată ce a răspuns Primăria Municipiului București (facem precizarea că răspunsul a fost dat în luna mai a anului curent):

(w670)

(w670)

Iată și expertiza imobilului în care funcționează Teatrul Nottara: 

(w670)

(w670)

(w670)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel