Ministrul Culturii: Caramitru încearcă să provoace scandal

Ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, a răspuns marţi scrisorii deschise în care Ion Caramitru îi cerea demisia, din cauză că nu a reușit să rezolve conflictul de la Operă. Ministrul îi reproșează directorului TNB că încearcă să provoace un nou scandal, scrie Agerpres. Alexandrescu i-a răspuns celebrului actor printr-o adresă trimisă UNITER și poastată pe Facebook.

'Ca ministru deschis dialogului direct (fie şi prin intermediul spaţiului public) apreciez vigilenţa şi spiritul critic de care daţi dovadă şi consider în continuare că trebuie să lucrăm împreună la îmbunătăţirea cadrului legal din domeniul managementului cultural, existând, încă o dată, deplină disponibilitate din partea Ministerului Culturii în acest sens', a scris, pe Facebook, Alexandrescu.

”Obiectivul meu principal este redinamizarea și întinerirea sistemului public, prin energii noi. Sunt și rămân însă atent la echilibrul care trebuie păstrat între generații, tendințe, gusturi, dar cred că scena independentă e încă insuficient legitimată de instituția publică. De asemenea, cred că publicul trebuie să beneficieze constant de o paletă cât mai diversă de propuneri artistice din acest punct de vedere', spune Alexandrescu.

Precizări privind comisiile de concurs numite de minister

Ministrul face şi o serie de precizări privind comisiile de concurs pe care le-a numit: 'Este prima dată în România când în comisia de concurs pentru poziţia de manager al Muzeului Naţional de Artă al României a fost invitat un expert de la Muzeul Luvru, iar în comisia de la Biblioteca Naţională a României un expert de la Biblioteca Naţională a Franţei. De asemenea, este pentru prima dată când atât la evaluări cât şi la concursuri pentru poziţii de manageri participă public'. În postarea sa, Alexandrescu nu se referă la acuzațiile PNL, care îi reproșează că a emis un ordin ilegal, impunând ca la Muzeul Țăranului managerul să aibă studii de psihologie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel