Militari americani, repatriați din Coreea. Trump, anunț despre identitatea lor

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a dezvăluit identitatea primilor doi militari americani ale căror rămăşiţe au fost repatriate anul acesta din Coreea de Nord. Înainte de anunţul public, Departamentul Apărării de la Washington a înştiinţat familiile celor doi.

"Aceşti EROI sunt acasă, se pot odihni în pace", a scris pe Twitter liderul de la Casa Albă, după ce forţele armate americane i-au identificat pe plutionierul-major (Master Sergeant) Charles H. McDaniel din Vernon, (statul Indiana), decedat la vârsta de 32 de ani, şi fruntaşul (Private First Class) William H. Jones din comitatul Nash (statul Carolina de Nord), decedat la 19 ani.

Onorând promisiunea liderului de la Phenian, Kim Jong Un, Coreea de Nord a predat în iulie, în semn de bunăvoinţă faţă de SUA, 55 de cutii cu rămăşiţe ale unor militari americani morţi în războiul din Coreea. Cutiile au ajuns în Hawaii pe 1 august, iar conţinutul lor a fost analizat la agenţia Departamentului Apărării pentru evidenţa prizonierilor de război şi a combatanţilor dispăruţi în misiuni.

Preşedinţia americană a salutat repatrierea a ceea ce a mai rămas din soldaţii căzuţi în Coreea, considerând că este o dovadă a succesului întâlnirii lui Trump cu Kim din iunie anul acesta, şi a declarat că are în vedere organizarea unui al doilea summit.

Administraţia SUA a anunţat miercuri că este gata să reia negocierile cu nord-coreenii, după ce Phenianul a promis că va dezafecta principalele instalaţii de rachete şi a sugerat că ar putea închide complexul nuclear de la Yongbyon.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel