Controlul inspectorilor de la Protecția Consumatorilor a scos la iveală nereguli care îți poate întoarce stomacul pe dos: mezeluri din carne de cal, măgar sau nutrie. Din 5.600 de kilograme de carne verificate, aproape jumătate nu se încadrau în normele legale, potrivit evz.ro.
Potrivit Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, în urma unui control s-a constatat că circa jumătate dintre produsele verificate nu respectau normele legale de fabricație. Informația a fost întărită și de către profesorul Gheorghe Mecinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare, potrivit evz.ro. Astfel, în mezeluri se pot identifica carne de cal, măgar sau chiar de nutrie.
Inspectorii au descoperit că un parizer de curcan conţinea de fapt şorici şi slănină de porc. De asemenea, s-au găsit crenvurşti de curcan care aveau în compoziţie doar 15% curcan, restul era carne de porc.
Inspectorii ANPC spun că a devenit o obişnuinţă a producătorilor să înlocuiască carnea de calitate superioară cu resturi precum şorici, tendoane, urechi sau grăsime. De asemenea, produse precum parizerul, crenvurştii sau salamul au un conţinut de proteine mai mic de 2%.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu