Metoda folosită de un tânăr rus pentru a-și rupe piciorul. Urla de durere, dar și-a dorit cu orice preț să scape de mobilizare - Video

Metoda folosită de un tânăr rus pentru a-și rupe piciorul. Urla de durere, dar și-a dorit cu orice preț să scape de mobilizare / Foto: Captură video Daily Star
Metoda folosită de un tânăr rus pentru a-și rupe piciorul. Urla de durere, dar și-a dorit cu orice preț să scape de mobilizare / Foto: Captură video Daily Star

Vezi în articol ce metodă a folosit un tânăr rus pentru a-și rupe piciorul, sperând că astfel va scăpa de mobilizarea lui Putin.

Un tânăr rus care încerca să evite serviciul militar în Rusia i-a cerut prietenului său să-i rupă piciorul pentru a nu fi recrutat, scrie Daily Star. Așa-numita "mobilizare parțială" face parte din planul Rusiei de a-și spori forța de invazie a Ucrainei, iar după semnarea decretului de către Putin, bărbaților cu vârsta cuprinsă între 18 și 35 de ani le-a fost interzis să părăsească regiunile în care locuiesc.

Mobilizarea militară a provocat proteste ample în țară și panică în rândul tinerilor care au luat măsuri din ce în ce mai radicale pentru a evita serviciul militar. Unii au încercat să părăsească țara și să treacă granița către țări din apropiere precum Georgia, Kazahstan și Mongolia, formând cozi de zeci de kilometri.

Metoda folosită de un tânăr rus pentru a-și rupe piciorul

Într-un videoclip, un rus arată gesturile disperate pe care unii sunt pregătiți să le facă pentru a evita să fie chemați la război. Acesta și-a rugat prietenul să îi rupă piciorul. Pe filmare se vede cum băiatul se așează la capătul scărilor și își pune picioarele pe trepte. Câteva secunde mai târziu, prietenul lui vine sărind peste piciorul lui, spărgându-i oasele. Bărbatul scoate un urlet și se dă într-o parte din cauza durerii chinuitoare pe care o simte.

"Recruții din Federația Rusă își rup picioarele pentru a nu fi mobilizați", scrie în descrierea video-ului.

Acesta este unul dintre numeroasele exemple despre ceea ce cred, de fapt, tinerii ruși despre planul lui Putin de a invada Ucraina. Un bărbat a spus pentru Econimist: "Am căzut în iad – așa văd eu". Un altul spera ca vederea lui slabă să-l scutească de la mobilizare.

"Mobilizarea Rusiei arată ca o încarcerare în masă a unui număr tot mai mare de soldați"

Pe rețelele de socializare au circulat videoclipuri în care trupelor rusești proaspăt mobilizate li se refuză mâncarea și apa, după ce s-au plâns de condițiile înghesuite.

Contul de Twitter "Ukraine Reporter" a citat un soldat spunând: "Au acces restricționat la baie. Li s-a refuzat, de asemenea, mâncare și apă. Mobilizarea Rusiei arată ca o încarcerare în masă a unui număr tot mai mare de soldați".

Unii soldați au susținut că au primit doar o uniformă și că li s-a spus să folosească tampoane sau absorbante pentru a absorbi sângele, atunci când vor fi răniți de gloanțe.

Dovada disperării rușilor. Tot mai mulți caută pe Google "cum să-ți rupi o mână acasă", după ce Putin a anunțat mobilizarea la război

Căutările Google pentru "cum să rupi un braț acasă" au crescut în Rusia după ce președintele Vladimir Putin a anunțat o mobilizare parțială a populației pentru a lupta în Ucraina.

Google Trends clasifică termenii de căutare de la zero la 100 pe o perioadă de timp, zero reprezentând punctul de cel mai mic interes și 100 cel mai mult. Conform datelor Google Trends din ultimele zile de dinaintea mobilizării, nu au fost înregistrate căutări pentru "cum să rupi un braț acasă" până la ora la care Putin și-a început adresa. Acest lucru nu înseamnă literalmente că nu au existat căutări pentru aceste cuvinte, doar că suma era atât de mică încât datele nu au putut fi cuantificate. Cu toate acestea, imediat după discursul lui Putin căutările au crescut la 38 dintr-un posibil 100, arătând o creștere dramatică a căutărilor pentru această frază. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel