Dovada disperării rușilor. Tot mai mulți caută pe Google "cum să-ți rupi o mână acasă", după ce Putin a anunțat mobilizarea la război

Dovada disperării rușilor. Tot mai mulți caută pe Google "cum să-ți rupi o mână acasă", după ce Putin a anunțat mobilizarea la război / Foto: Pixabay, de congerdesign
Dovada disperării rușilor. Tot mai mulți caută pe Google "cum să-ți rupi o mână acasă", după ce Putin a anunțat mobilizarea la război / Foto: Pixabay, de congerdesign

Rușii au căutat pe Google "cum să-ți rupi o mână acasă" imediat după ce Putin a anunțat mobilizarea la război.

Căutările Google pentru "cum să rupi un braț acasă" au crescut în Rusia după ce președintele Vladimir Putin a anunțat o mobilizare parțială a populației pentru a lupta în Ucraina, scrie Newsweek.

Președintele rus a declarat că recrutarea se va aplica doar rezerviștilor, decretul intrând în vigoare miercuri. Ministrul Apărării, Serghei Șoigu, care a vorbit după discursul lui Putin către națiune, a declarat că 300.000 de oameni cu "experiență militară anterioară" vor fi chemați acum. La scurt timp după ce căutările Google pentru "как сломать руку в домашних условиях", adică "cum să rupi un braț acasă", au explodat în toată Rusia, au apărut speculații potrivit cărora unii ruși ar putea lua măsuri extreme pentru a evita să fie trimiși la război.

Google Trends clasifică termenii de căutare de la zero la 100 pe o perioadă de timp, zero reprezentând punctul de cel mai mic interes și 100 cel mai mult. Conform datelor Google Trends din ultimele șapte zile, nu au fost înregistrate căutări pentru "cum să rupi un braț acasă" până la ora la care Putin și-a început adresa. Acest lucru nu înseamnă literalmente că nu au existat căutări pentru aceste cuvinte, doar că suma era atât de mică încât datele nu au putut fi cuantificate. Cu toate acestea, imediat după discursul lui Putin căutările au crescut la 38 dintr-un posibil 100, arătând o creștere dramatică a căutărilor pentru această frază.

„Cum să scap de armată” și „cum să părăsesc Rusia”, cele mai populare căutări pe Google înainte de discursul în care Putin a decretat mobilizare parțială

Expresia „cum să părăsești Rusia” a apărut marți în căutările pe Google, înainte de mult așteptatul discurs al lui Putin. Discursul lui Putin a fost brusc reprogramat pentru miercuri, deoarece Kremlinul a semnalat că va răspunde la pierderile din Ucraina cu abordări mai agresive care i-ar putea afecta pe rușii obișnuiți.

Canalul de Telegram Mozhem Obyasnit, fondat de dizidenți ruși, a constatat că căutările pe Google despre cum să părăsești țara au atins un vârf la ora 18:00, ora Moscovei, după ce a văzut o creștere bruscă marți mai devreme. Locuitorii teritoriului Khabarovsk, în estul îndepărtat al Rusiei, la granița cu China, au fost deosebit de interesați să plece, potrivit canalului.

„Rușilor li s-au dat 12 ore de odihnă, astfel încât Google să poată răspunde la toate întrebările, inclusiv la întrebarea - care este speranța medie de viață a unui soldat rus în Ucraina”, a scris Ministerul Apărării din Ucraina pe Twitter. Vezi mai mult AICI.

Mobilizare în Rusia, la comanda lui Putin. S-a aflat cine vor fi primii înrolați. Kremlinul recunoaște că țara e în război?

Pușcașii, tanchiștii, artileriştii, șoferii și mecanicii șoferi vor fi chemați în primul rând ca parte a mobilizării parțiale, a declarat Vladimir Tsimlyansky, reprezentant al Direcției principale de organizare și mobilizare a Statului Major al Forțelor Armate Ruse, scrie Interfax.

"În cadrul mobilizării parțiale, vor fi chemate categorii de cetățeni care sunt necesare pentru îndeplinirea sarcinilor. Aceștia sunt, desigur, trăgători, tanchiști, artilerişti, șoferi, mecanici-șoferi", a spus Tsimlyansky.

Potrivit acestuia, ordinea de înrolare a cetăţenilor în rezervă nu a fost stabilită, dar se acordă prioritate cetăţenilor care au specialităţi militare adecvate.

"Unul dintre factorii principali este că cetățenii chemați din rezervă să aibă experiență de luptă. Este necesar să înțelegem că numărul de cetățeni înrolați este determinat de nevoile obișnuite ale unităților militare", a spus Tsimlyansky. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel