Liga Campionilor: 'Principiile reformei' UEFA, susținute de ECA

'Principiile reformei' controversate a Ligii Campionilor, prezentată de UEFA, ce ar urma să intre în vigoare în 2024, sunt susținute de ECA.

Asociaţia europeană a cluburilor de fotbal (ECA), al cărei comitet executiv s-a reunit pentru două zile la Sankt Petersburg, şi-a afirmat din nou susţinerea pentru 'principiile reformei' controversate a Ligii Campionilor, prezentată de UEFA, ce ar urma să intre în vigoare în 2024, relatează AFP. '(...) cluburile din toate ţările europene care sunt destul de bune pentru a se dezvolta şi a juca regulat în competiţiile europene ar trebui să aibă posibilitatea să o facă', a scris marţi ECA într-un comunicat.

'Credem într-un ecosistem al fotbalului în care pot avea loc mai multe meciuri de calitate pe scena europeană la toate nivelurile. Credem într-o mai mare diversitate şi o mai mare stabilitate financiară între competiţii şi în îmbunătăţirea competitivităţii echipelor în lumea profesionistă', a adăugat puternica organizaţie din care fac parte 232 de cluburi.

Cum va arăta Liga Campionilor

Proiectul prezentat la începutul lui mai de UEFA ar duce la o Ligă a Campionilor aproape închisă, foarte favorabilă celor mai mari cluburi, cu 24 de echipe din 32 calificate automat de la un sezon la altul şi doar patru locuri disponibile prin intermediul competiţiilor naţionale. Cele 32 de echipe ar fi împărţite în patru grupe de câte opt echipe, în loc de opt grupe de câte patru echipe. Fiecare echipă va disputa astfel 14 meciuri în faza grupelor, în loc de şase ca până acum.

'Ne declarăm mulţumiţi şi susţinem deci principiile reformei UEFA pentru ca competiţiile sale intercluburi să continue să crească şi să se poziţioneze drept cel mai bun sistem fotbalistic din lume. De aceea ne angajăm în mod constructiv şi proactiv alături de UEFA', a indicat ECA.

Ligile europene, dezacord total

Majoritatea ligilor europene se opun acestei reforme, iar preşedintele Ligii spaniole a amintit chiar posibilitatea de a se adresa justiţiei. În Franţa, Liga (LFP) şi Federaţia (FFF) vor să prezinte o propunere alternativă peste câteva zile. 'Nu vom lua nicio hotărâre fără să ţinem cont de toate părerile', a asigurat vineri UEFA, la Budapesta, la finalul unei întâlniri cu federaţiile europene.

ECA, ce a convocat o adunare generală extraordinară pe 6 şi 7 iunie în Malta, colaborează strâns cu UEFA, cu care a semnat un nou protocol de acord în februarie, la ultimul congres al forului fotbalistic european.

Citește și:

Super Liga europeană, un proiect care distruge Liga Campionilor. O țară importantă se opune

Cristiano Ronaldo schimbă antrenorul la Juventus. Allegri, negocieri cu conducerea

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel