Justiţia din Franţa, decizie interesantă. Moartea unui bărbat care îşi înşela soţia, catalogată ca accident de muncă

Judecată
Judecată

Un caz mai puţin obişnuit a avut loc în Franţa, unde o companie a fost găsită responsabilă de decesul unui angajat, care a făcut stop cardiac în timp ce îşi înşela soţia cu o necunoscută într-o călătorie de afaceri din 2013. 

Justiţia franceză a catalogat decesul drept accident de muncă şi a decis că familia bărbatului are dreptul la despăgubiri. Compania a susţinut că bărbatul nu îndeplinea sarcini profesionale atunci când s-a alăturat unei femei, în camera acesteia de hotel. Cu toate acestea, în conformitate cu legislaţia franceză, un angajator este responsabil pentru orice accident al unui angajat survenit în timpul unei călătorii de afaceri, au declarat judecătorii.

Bărbatul, mort din 2013

Bărbatul, identificat ca Xavier X, lucra ca inginer la TSO, o companie de servicii feroviare cu sediul în apropiere de Paris. Angajatul a murit într-un hotel, în timpul unei călătorii în centrul Franţei, în 2013, în urma a ceea ce compania la care lucra a calificat drept o 'relaţie extra-maritală cu o necunoscută'. Compania a contestat o decizie a furnizorului public de asigurări de sănătate de a considera decesul angajatului drept un accident de muncă.

Furnizorul şi-a apărat însă poziţia, insistând că ce a făcut bărbatul cu amanta este o activitate normală, 'la fel ca a face un duş sau a lua masa'. În hotărârea sa, instanţa din Paris a confirmat această opinie. Un angajat aflat într-o călătorie de afaceri are dreptul la protecţie socială 'pe toată durata misiunii sale', indiferent de circumstanţe, a precizat aceasta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel