Isărescu explică ce metodă se aplică la BNR pentru formarea tinerilor

mugur isarescu
mugur isarescu

Guvernatorul Băncii Centrale, Mugur Isărescu, a pledat, joi, pentru un schimb de ștafetă, la BNR, în condițiile în care profesioniștii din generația sa se pensionează rând pe rând, nu însă înainte de a-i forma pe noii lideri, deoarece delăsarea şi lipsa de perseverenţă, des întâlnite "pe malurile Dâmboviţei", există şi în rândul angajaţilor instituției pe care o conduce.

"Acționăm într-un mediu românesc și mediul ăsta își spune cuvântul. Delăsarea apare la noi, indolența, una din marile pacoste ale comportamentului în această țară, lucru neterminat îl vezi în România pe la toate colțurile. Perseverența insuficientă, ca să nu zic altfel. Sunt delicat, de fapt, iarăși legat de delăsare și lipsa de perseverență, nu este calitatea primordială pe malurile Dâmboviței. Nu pot să spun că în această instituție ele nu există. Simt și eu, fiind conducător, îți trebuie metode diverse, ba să-i zgudui, ba să-i mai stimulez, ba să-i mai ironizezi câteodată", a declarat Mugur Isărescu la seminarul "Cultura instituţională - element cheie în susţinerea performanţei" organizat de BNR.

Potrivit celor declarate de către Isărescu, la Banca Centrală se încearcă înlocuirea metodei după zicala "meseria se fură" cu metoda "dacă nu ştii, te învăţ, dacă nu poţi, te ajut, dacă nu vrei, te conving, dacă nu, te dau afară".

"Sau cu uşoară adaptare, de exemplu, dacă nu ştii te perfecţionezi sau te perfecţionez. Dacă nu poţi, îţi ofer îndrumare, dacă nu vrei te evaluez şi te salarizez în consecinţă", a completat Isărescu.

De asemenea, BNR acționează în vederea alinierii cadrului şi politicii interne spre o cultură de tip deschis, precum alte bănci centrale din lume, care sunt în general relativ deschise, discrete, vigilente şi profesioniste.

Examenele tipicariste nu vor mai fi agreate la BNR

BNR va implementa, cu ajutorul unei firme specializate, un nou sistem de salarizare, promovare şi evaluare a competenţelor salariaţilor, întrucât, potrivit guvernatorului BNR, noii angajaţi trebuie selectaţi cu grijă, dar nu cu examene "tipicariste", ci în urma unei evaluări mai generale şi a unei discuţii din care să reiasă dacă acel candidat îmbrăţişează valorile instituţiei.

Salariaţii trebuie evaluaţi în funcţie de performanţă, de integritatea morală şi loialitatea faţă de instituţie, iar conducătorii promovaţi trebuie să-şi adapteze comportamentul pentru a îndeplini obiectivele instituţiei, dar menţinând în acelaşi timp un climat de lucru motivator, a mai spus Isărescu, notând că "Zbiri, oameni nervoşi, care nu au încredere în ceilalţi, care să îşi arate numai superioritatea profesională nu sunt bineveniţi".

Mugur Isărescu nu dorește în BNR "teroriști de serviciu". "Este o altă manieră de a discuta cu subalternii, care cred că are mult mai mare eficienţă decât, să numesc aşa, terorist de serviciu. Asta nu înseamnă nici relaxare, nici îngăduinţă exagerată. Recompensarea şi promovarea să fie realizate prin raportare directă la performanţă", a mai spus Isărescu, care consideră că este de datoria vechii generații să-i formeze pe noii lideri.

"Generaţia mea se apropie de pensionare, mă despart de foşti colegi. Uneori, nu neapărat cu lacrimi în ochi, dar cu nostalgia anilor care au trecut. Sunt oameni cu care am plecat la drum în '90, se pensionează rând pe rând şi trebuie să facem loc tineretului. Este chiar de datoria noastră, pe ultima sută de metri, să îi formăm pe aceşti noi lideri, să le dezvoltăm spiritul de conducere", a mai spus guvernatorul BNR.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel