Încălzire globală. Jumătate din cel mai mare recif de corali din Japonia, distrus

Creșterea temperaturii apelor în cursul acestui an a dus la distrugerea a mai bine de jumătate din cel mai mare recif de corali din Japonia, situat în sud-estul arhipelagului, relevă un studiu publicat vineri de Ministerul Mediului nipon, semnalează EFE.

Nouăzeci și șapte la sută din coralii recifului, protejat ca rezervație naturală, au suferit un proces de albire, iar 56% au murit, potrivit studiului ministerului nipon, care a analizat reciful în lunile septembrie și octombrie, scrie Agerpres.

Ceea ce a condus la această situație a fost creșterea cu aproximativ două grade a temperaturii medii a apelor din zonă, potrivit ministerului. Acesta a avertizat totodată în legătură cu riscul dispariției celorlalți corali.

Fenomenul meteorologic El Nińo, care duce la creșterea temperaturilor la suprafața mării, a contribuit la albirea coralilor în întreaga lume în 2016, printre care unele dintre cele mai mari recife protejate din Australia și Thailanda.

Albirea coralilor are loc când aceștia se confruntă cu schimbări extreme și constante de temperatură, lumină și nutrienți. Acest proces pune în pericol numeroasele specii de pești care își găsesc adăpost și hrană în recife.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel