Guvernul Poloniei limitează drastic temele pentru acasă

foto: Freepik
foto: Freepik

Într-o tentativă de a moderniza sistemul educațional, guvernul polonez a impus limite stricte cu privire la cantitatea de teme pentru acasă. Schimbările nu au fost însă primite cu entuziasm de către toți părinții și profesorii.

Începând cu acest an școlar, elevii din clasele primare (I-III) nu vor mai primi teme obligatorii. Pentru clasele a IV-a până la a VIII-a, temele au devenit opționale și nu vor fi luate în considerare la notarea finală, relatează euronews.com.

Reacțiile au fost diverse. Elevii, în mod firesc, sunt încântați. "Sunt fericită, nu prea îmi plăceau temele", spune Ola, elevă în vârstă de 11 ani din Varșovia. "Nu prea aveau sens, pentru că majoritatea copiilor din clasa mea le copiau dimineața de la cineva care își făcuse temele."

Profesorii și părinții nu sunt însă la fel de optimiști. Sławomir Broniarz, șeful Sindicatului Profesorilor din Polonia, recunoaște nevoia de a ușura povara elevilor, dar afirmă că noile reguli au fost implementate fără consultarea adecvată a cadrelor didactice. "În general, profesorii cred că s-a întâmplat totul prea repede, prea pripit", declară acesta.

Broniarz susține că eliminarea temelor ar putea adânci decalajele educaționale dintre copiii care beneficiază de sprijin puternic acasă și cei din familii cu posibilități limitate și așteptări mai reduse.

Sistemul educațional din Polonia a suferit numeroase modificări controversate, fiecare nou guvern aducând propriile schimbări. Acest lucru a generat adesea confuzie și descurajare în rândul părinților și profesorilor.

Iar în mijlocul acestor schimbări se află elevi precum Julian, aflat în clasa a treia. "Nu e prea grozav că nu mai sunt teme. Dar în același timp, e destul de tare că nu există teme", spune el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel