Gratuități studenți CFR. Efectele facilităților

CFR Călători
CFR Călători

CFR Călători a emis studenţilor, în primele 20 de zile din februarie 2017, peste 240.000 de bilete gratuite şi mai mult de 3.000 de abonamente lunare, valoarea de decont a acestor călătorii depăşind 10,8 milioane de lei.

În comparaţie, în intervalul 1 - 19 februarie 2016, studenţilor le-au fost emise peste 132.000 de bilete cu reducere şi peste 250 abonamente. 

Potrivit sursei citate, în perioada menţionată, gradul de ocupare a trenurilor, la clasa a 2-a, a crescut în medie cu 20%. În unele zile (de exemplu în weekend-uri), la anumite trenuri (dinspre Bucureşti către Valea Prahovei, Braşov, Constanţa, Craiova, Cluj, Iaşi, Buzău, Timişoara şi retur, unde este afluenţă mai mare de călători), gradul de ocupare este şi de peste 100%, acest lucru presupunând emiterea biletelor "fără loc", în limita maximă admisă pe vagon. 

"În prezent, CFR Călători ia toate măsurile pentru a acoperi solicitările de transport ale pasagerilor. În primele 20 de zile, capacitatea de transport a fost suplimentată în fiecare zi de week-end (vineri, sâmbătă, duminică), cu un număr de la 30 până la 80 vagoane", a precizat compania. 

CFR Călători recomandă studenţilor achiziţionarea din timp a biletelor gratuite de tren, în vederea evitării unor situaţii neplăcute. În acest sens, CFR Călători a subliniat necesitatea achiziţionării biletului de călătorie gratuită pentru studenţi, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel