Finala EURO 2020: Majoritatea mesajelor rasiste pentru Rashford, Saka și Sancho au venit din Marea Britanie

Facebook Marcus Rashford
Facebook Marcus Rashford

Majoritatea mesajelor rasiste de după finala EURO 2020 au venit din Marea Britanie, spune Twitter.

Marea Britanie a fost „de departe” cea mai mare sursă a „abuzurilor rasiste oribile” de pe Twitter, după ce Anglia a pierdut finala EURO 2020, transmite platforma de socializare. Marcus Rashford, Bukayo Saka și Jadon Sancho au fost apostrofați pe internet fiindcă au ratat la loviturile de departajare în fața Italiei.

Conform BBC, Twitter a șters 1.622 de mesaje pe Twitter în cele 24 de ore de după partidă, însă verificarea identității celor care postează „cel mai probabil nu ar fi prevenit abuzurile”. „Din conturile suspendate permanent, 99% dintre titulari puteau fi identificați”, mai explică platforma de socializare.

Poliția a arestat 11 persoane în Marea Britanie

Poliția a arestat 11 persoane pentru că au transmis mesaje rasiste pe rețelele de socializare după finală. „În timp ce mulți au subliniat în mod corect natura globală a conversației, este important să recunoaștem că Marea Britanie a fost de departe cea mai mare țară de origine a mesajelor abuzive șterse”, mai transmite Twitter.

Tehnologii automate permit platformei să identifice și să șteargă imediat mesaje. „De la actualizarea noastră din februarie, ne-am îmbunătățit uneltele pentru a identifica abuzurile rasiste și am șters cam 13.000 de mesaje – dintre care 95% au fost identificate din start”, mai adaugă compania. „În curând, vom testa un nou produs care autoblochează temporar conturile care folosesc un limbaj hărțuitor”.

Twitter încearcă să oprească viziunile și comportamentele inacceptabile

„Suntem determinați să facem tot ce putem, alături de partenerii noștri, pentru a opri aceste viziuni și comportamente inacceptabile pe care le vedem atât pe platformă, cât și în afara sa”, continuă Twitter.

Au fost apeluri numeroase din cadrul sportului rege pentru ca companiile care au platforme de socializare să acționeze mai serios împotriva discriminării. La începutul anului, cluburi, jucători, atleți și mai multe autorități sportive au luat parte într-un boicot de patru zile al rețelelor de socializare, în încercarea de a combate abuzurile și discriminările.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel