Echipa Antena 3 CNN aflată în Israel, surprinsă de o rachetă. A căzut chiar lângă ei - Video

Echipa Antena 3 CNN aflată în Israel, surprinsă de o rachetă. A căzut chiar lângă ei / Foto: Captură video Antena 3 CNN
Echipa Antena 3 CNN aflată în Israel, surprinsă de o rachetă. A căzut chiar lângă ei / Foto: Captură video Antena 3 CNN

O rachetă a căzut lângă echipa Antena 3 CNN aflată în Israel.

Corespondenții Antena 3 CNN Laurenţiu Rădulescu şi Costi Pahonţu se află la granița cu Fâșia Gaza, acolo unde ultimatumul dat de israelieni pentru evacuarea civililor a expirat.

În timpul unei transmisiuni LIVE pentru postul de televiziune o rachetă a căzut fix lângă jurnaliștii români. Momentul a fost surprins pe cameră. În imaginile video se poate vedea cum cei doi corespondenți, speriați de cele întâmplate, fug la depărtare pentru a se asigura că nu au de suferit de pe urma acestui atac, după ce s-a auzit bubuitura provocată de căderea rachetei. Ei s-au adăpostit după un stâlp.

"Au tras înainte, au tras, stați un pic", spune corespondentul Laurenţiu Rădulescu, probabil vorbind prin cască cu echipa de producători aflată în sediul Antena 3 CNN din România. Ulterior transmisiunea LIVE a fost întreruptă.

Cât de periculoasă este meseria de corespondent de război

Meseria jurnaliștilor de război este una dintre cele mai periculoase din lume din mai multe motive. În primul rând, corespondenții de război se află adesea în zone de conflict active sau în apropierea acestora, unde există riscul de a fi răniți sau uciși de gloanțe, explozii, schije de obuze sau alte amenințări legate de conflict. Ei trebuie să navigheze într-un mediu imprevizibil, unde siguranța personală este mereu în pericol.

Totodată, jurnaliștii de război pot fi ținte pentru grupuri armate, teroriști sau alte entități ostile care îi pot răpi pentru a obține răscumpărări sau pentru a-și promova agenda. Răpirile pot duce la perioade lungi de captivitate, cu condiții de viață extrem de dificile.

În plus, jurnaliștii de război sunt expuși la scene de violență și suferință umană. Aceste experiențe pot avea un impact puternic asupra sănătății mentale și pot cauza stres post-traumatic și alte tulburări psihologice. Munca jurnaliștilor de război implică deseori călătorii în zone izolate sau periculoase, cu resurse limitate și infrastructură precară. Acest lucru poate adăuga la riscurile asociate cu profesia lor.

Desigur, jurnaliștii de război sunt conștienți de aceste riscuri și urmează protocoale stricte de siguranță. Totodată, ei primesc formare specializată pentru a face față acestor amenințări. Cu toate acestea, munca lor rămâne extrem de periculoasă și necesită curaj și dedicare pentru a aduce lumina asupra evenimentelor din zonele de conflict și pentru a informa publicul în legătură cu realitățile acestor situații periculoase.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel