Doar 28% dintre britanici mai consideră că Brexitul a fost o idee bună. Dintre cele peste 600 de circumscripții ale Marii Britanii, doar 3 ar mai vota majoritar pentru ieșirea din Uniunea Europeană

Un nou sondaj, realizat la cea de-a treia aniversare a ieșirii Marii Britanii din UE a sugerat că majoritatea alegătorilor cred că Brexitul a fost o greșeală.

 

Un sondaj realizat de Unherd și Focaldata a întrebat alegătorii din Anglia, Scoția și Țara Galilor dacă „Marea Britanie a greșit să părăsească UE”.

În toate cele din 632 de circumscripții ale Marii Britanii, un rezultat pro-Brexit s-ar mai realiza doar în 3. Cele trei circumscripții electorale care nu ar mai fi de acord cu Brexitul sunt toate în Lincolnshire.

Bristol West, Edinburgh South și Streatham sunt circumscripțiile care regretă cel mai mult plecarea din UE. 

În general, 37% sunt complet de acord că Brexitul a fost o greșeală, 17% sunt oarecum de acord, 9% sunt oarecum în dezacord și 19% au fost puternic în dezacord cu această afirmație. Aproximativ 18% s-au declarat nehotărâți.

La referendumul Brexit din 2016, la nivelul întregii Regatului Unit, aproximativ 52% au votat pentru a pleca din UE, în timp ce 48% au votat pentru a rămâne în blocul comunitar. A fost o prezență la vot de 72% în toată țara, dar, de obicei, opinia Angliei domină ca importanță, în fața Scoției, Țării Galilor și Irlandei de Nord, având în vedere populația.

53% dintre englezi și 52% dintre galezi și-au dorit atunci plecarea din UE, în timp ce 62% dintre scoțieni și 55% dintre nord irlandezi și-au dorit să rămână în blocul comunitar.

Actualul lider laburist (partidul de opoziție din parlamentul britanic) Keir Starmer a exclus de mai multe ori reintrarea Marii Britanii în UE sau reintrarea pe piața unică, criticând totodată acordul convenit de Johnson între Londra și Bruxelles.

Protocolul din Irlanda de Nord, semnat de Johnson ca parte a acordului său privind Brexit, rămâne o sursă de tensiune între Regatul Unit și UE.

Conflictul asupra protocolului creează practic o graniță între Irlanda de Nord și restul Regatului Unit. Între timp, Scoția vrea organizarea unui referendum pentru independență, urmat de aderarea înapoi la Uniunea Europeană.

VEZI ȘI: Impactul Brexitului asupra economiei Marii Britanii: La 3 ani de la ieșirea oficială din UE, guvernul de la Londra este în derivă. Avertismentul primit de la FMI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel