DNA și CSM, bune de plată. Soții Bîrsan dau o lecție Justiției române

Soții Bîrsan
Soții Bîrsan

Soții Bîrsan dau o lecție Justiției din România și, după ce au obținut o decizie favorabilă la CEDO, Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât definitiv și irevocabil că CSM a comis un abuz la adresa lor, încuviințând percheziția la domiciliul acestora, cerută de procurorul DNA, Viorel Cerbu.

Casa judecătorului român de la CEDO, Corneliu Bîrsan și a soției acestuia, judecătorul de la ÎCCJ, Gabriela Victoria Bîrsan, a fost percheziționată, în 2011. Asta după ce DNA, CSM, și judecătoarea Geanina Arghir, de la Secția Penală a ÎCCJ, au cerut, avizat si dispus această măsură.

ÎCCJ – Secția de contencios administrativ - a decis la data de 31 ianuarie 2013 să anuleze în mod irevocabil Hotărârea CSM nr. 765 din 6.10.2011 prin care s-a încuviințat percheziția cerută de procurorul DNA, Viorel Cerbu. Această decizie vine după o hotărâre similară a CEDO (ignorată însă de CSM) conform căreia percheziția de la domiciliul soților Bîrsan a fost un abuz, scrie luju.ro.

În aceste condiții, membrii Secției de judecători a CSM care au încuviințat percheziția sunt buni de plată. Aceștia pot fi obligați la plata unor daune morale considerabile - în solidar cu instituția - către soții Bîrsan, cărora li s-au adus grave prejudicii de imagine prin dispunerea nejustificată și mediatizarea percheziției. Alături de membrii CSM care au încuviințat percheziția mai pot răspunde material, și nu numai, judecătoarea Geanina Arghir, care a emis mandatul de percheziție, dar și procurorii DNA care au efectuat-o, toți acești magistrați ignorând imunitatea existentă în cazul soților Bîrsan.

Casa soților Bîrsan a fost percheziționată din cauza unor presupuse acte de corupție, și anume aranjarea de dosare în schimbul unor mărgele și a unui bilet de avion, scrie sursa citată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel