DNA și CSM, bune de plată. Soții Bîrsan dau o lecție Justiției române

Soții Bîrsan
Soții Bîrsan

Soții Bîrsan dau o lecție Justiției din România și, după ce au obținut o decizie favorabilă la CEDO, Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât definitiv și irevocabil că CSM a comis un abuz la adresa lor, încuviințând percheziția la domiciliul acestora, cerută de procurorul DNA, Viorel Cerbu.

Casa judecătorului român de la CEDO, Corneliu Bîrsan și a soției acestuia, judecătorul de la ÎCCJ, Gabriela Victoria Bîrsan, a fost percheziționată, în 2011. Asta după ce DNA, CSM, și judecătoarea Geanina Arghir, de la Secția Penală a ÎCCJ, au cerut, avizat si dispus această măsură.

ÎCCJ – Secția de contencios administrativ - a decis la data de 31 ianuarie 2013 să anuleze în mod irevocabil Hotărârea CSM nr. 765 din 6.10.2011 prin care s-a încuviințat percheziția cerută de procurorul DNA, Viorel Cerbu. Această decizie vine după o hotărâre similară a CEDO (ignorată însă de CSM) conform căreia percheziția de la domiciliul soților Bîrsan a fost un abuz, scrie luju.ro.

În aceste condiții, membrii Secției de judecători a CSM care au încuviințat percheziția sunt buni de plată. Aceștia pot fi obligați la plata unor daune morale considerabile - în solidar cu instituția - către soții Bîrsan, cărora li s-au adus grave prejudicii de imagine prin dispunerea nejustificată și mediatizarea percheziției. Alături de membrii CSM care au încuviințat percheziția mai pot răspunde material, și nu numai, judecătoarea Geanina Arghir, care a emis mandatul de percheziție, dar și procurorii DNA care au efectuat-o, toți acești magistrați ignorând imunitatea existentă în cazul soților Bîrsan.

Casa soților Bîrsan a fost percheziționată din cauza unor presupuse acte de corupție, și anume aranjarea de dosare în schimbul unor mărgele și a unui bilet de avion, scrie sursa citată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel