Dietele yo-yo sunt un dezastru pentru sănătate. Te expui riscului de diabet și boli cardiace

Sursă foto: Pexels (Andres Ayrton)
Sursă foto: Pexels (Andres Ayrton)

Dietele yo-yo presupun recuperarea surplusului de grăsime sau greutate după încheierea perioadei de restricții. 

Trecerea bruscă între dietele restrictive și cele normale poate fi mai dăunătoare pentru sănătatea unei persoane decât o alimentație nesănătoasă pe tot parcursul vieții, arată un nou studiu. Cercetătorii de la Universitatea Georgetown, din Washington D.C., au descoperit că o dietă instabilă, schimbătoare, poate avea reacții adverse pe termen lung și chiar expune o persoană la un risc crescut de a dezvolta boli de inimă și diabet. 

Dietele ”yo-yo” au devenit obișnuite în rândul americanilor care încearcă în mod constant să mănânce mai sănătos, făcând eforturi pentru a pierde în greutate și pentru a-și îmbunătăți sănătatea, dar nu reușesc să facă acest lucru în mod constant, scrie Daily Mail

Inima și rinichii pot ceda din cauza dietelor yo-yo

Acest studiu introduce totuși constatări îngrijorătoare și afirmă că doar menținerea unei diete nesănătoase ar putea fi de preferat decât încercările repetate eșuate de a mânca sănătos. Cercetătorii, care și-au prezentat concluziile la reuniunea anuală a Societății Americane de Fiziologie din acest an.

Cele 16 rozătoare din studiu au fost împărțite în jumătate, primul grup fiind hrănit cu o dietă normală. Un al doilea grup a primit o dietă restricționată cu 60% din aportul obișnuit de calorii timp de trei săptămâni, urmată de trei săptămâni de dietă obișnuită. Acest ciclu a fost repetat de trei ori.

Șobolanii au fost apoi verificați pentru funcțiile cardiace si renale. Sângele lor a fost, de asemenea, testat pentru a măsura rezistența la insulină. S-a descoperit că șobolanii care au fost hrăniți cu dieta „yo-yo” suferă de o funcționare mai proastă a inimii și a rinichilor, pe lângă problemele legate de gestionarea zahărului din sânge.

”Am descoperit că animalele care trec prin mai multe cicluri de pierdere în greutate și de recuperare a greutății corporale au avut funcția inimii și rinichilor reduse. Ei au avut, de asemenea, mai multă rezistență la insulină, ceea ce poate fi o cauză a diabetului. Chiar dacă animalele par să fie sănătoase după „recuperarea” din dietă, inima și metabolismul lor nu sunt sănătoase”, a spus dr. Aline de Souza, autor al studiului și cercetător postdoctoral la Georgetown.

La ce riscuri de expune Sabina, tiktokeriţa din România care consumă carne crudă zilnic

Sabina, o tânără studentă la Psihologie în cadrul Universității din București, atrage din ce în ce mai mulți urmăritori și aprecieri pe contul său de TikTok prin publicarea mai multor videoclipuri în care consumă carne crudă de pui, vită, berbec sau porc. Tânăra le-a mărturisit urmăritorilor săi că, prin dieta primară, a reușit să scape de acnee. Din punctul său de vedere, carnea crudă nu are mai multe bacterii decât carnea gătită, ci, din contră, îi oferă mai multă energie. Mai mult, tânăra susţine că prin procesul de preparare termică alimentele își pierd din enzimele care ajută organismul să le digere. Sabina încearcă să evite produsele din comerț, consumă lapte și ouă doar de la producători locali, își prepară unt şi smântână acasă și încearcă să înlocuiască produsele cosmetice din magazine cu produse preparate chiar de ea. Citește mai multe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel