La ce riscuri de expune Sabina, tiktokeriţa din România care consumă carne crudă zilnic, pentru vizualizări

Colaj foto: capură video Tik Tok, sabinaavrn
Colaj foto: capură video Tik Tok, sabinaavrn

Are peste 100 000 de urmăritori pe Tik Tok, este din România şi... savurează carnea crudă ca pe bomboane. Sabina nu știe la ce probleme de sănătate se expune, cel puţin aşa spun medicii. Iată e poți păți dacă mănânci care negătită în fiecare zi.

Sabina, o tânără studentă la Psihologie în cadrul Universității din București, atrage din ce în ce mai mulți urmăritori și aprecieri pe contul său de TikTok prin publicarea mai multor videoclipuri în care consumă carne crudă de pui, vită, berbec sau porc. Tânăra le-a mărturisit urmăritorilor săi că, prin dieta primară, a reușit să scape de acnee. Din punctul său de vedere, carnea crudă nu are mai multe bacterii decât carnea gătită, ci, din contră, îi oferă mai multă energie. Mai mult, tânăra susţine că prin procesul de preparare termică alimentele își pierd din enzimele care ajută organismul să le digere. Sabina încearcă să evite produsele din comerț, consumă lapte și ouă doar de la producători locali, își prepară unt şi smântână acasă și încearcă să înlocuiască produsele cosmetice din magazine cu produse preparate chiar de ea.

La ce pericol te poți expune dacă mănânci carne crudă

Cu toate că studenta și-a făcut un obicei din consumul de carne crudă, specialiștii în nutriție nu recomandă să ne hrănim în acest mod. Carnea nepreparată termic poate genera toxiinfecții alimentare grave cum ar fi cele cu Salmonella, dereglaje digestive şi chiar erupţii cutanate. Din clipul de mai jos se poate observa cum Sabina savurează în plină stradă, fără nicio reţinere, carne tocată crudă. Privirile din jur nu o deranjează câtuşi de puţin:

@sabinaavrn #rawmeat ♬ Le Festin (From "Ratatouille") - Movie Sounds Unlimited

Organismul uman are, într-adevăr, capacitatea de a digera carnea crudă, dar aceste procese de digestie și de absorbție a nutrienților din carnea crudă sunt mai puțin eficiente comparativ cu alimentele preparate termic.

”Carnea crudă poate conține bacterii dăunătoare, inclusiv Salmonella, Listeria, Campylobacter și Escherichia Coli, care pot provoca toxiinfecții alimentare. Aceste bacterii sunt distruse atunci când carnea este preparată termic, într-un mod corect. Consumul de carne crudă în anumite feluri de mâncare este o parte importantă a dietei multor oameni, consumându-se inclusiv Carpaccio, Tartar sau ficat crud. Modalitățile tradiționale de preparare a acestor alimente pot reduce riscul aferent. Dar consumul de carne cruda NU este, în general, recomandat, mai ales la persoanele cu sistem imunitar scăzut sau compromis, la copii, la persoanele vârstnice, la persoanele cu diverse patologii medicale și nici la femeile gravide”, a declarat dr. Alina Onofriescu, medic primar diabet, nutriție și boli metabolice pentru cancan.ro.

Sabina ţine, de fapt, o dietă carnivoră (primal diet) pe care o promovează şi pe profilul personal de Instagram. O astfel de fietă bazată pe carne crudă este la mare căutare şi în rândul vedetelor de la Hollywood. Într-unul din clipurile sale, fata explică de ce alege să mănânce carnea fără să o gătească.

@sabinaavrn #carnivore ♬ sunet original - Sabina

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel