Diaconu, trimis în judecată pentru conflict de interese

mircea-diaconu dc
mircea-diaconu dc

Senatorul Mircea Diaconu a fost trimis în judecată de Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) pentru cinci fapte de conflict de interese.

Potrivit Ministerului Public, inculpatul Mircea Diaconu (senator în Parlamentul României) în calitate de director al Teatrului "C.I. Nottara", a participat la negocierea condiţiilor contractuale şi apoi a semnat, la data de 27 aprilie 2007, contractul de drepturi intelectuale (regie) având ca obiect realizarea de către soţia sa a unui spectacol, contract în baza căruia s-a realizat în mod direct un folos material pentru aceasta.

În calitate de director al teatrului, Diaconu a participat la negocierile condițiilor contractelor pentru  trei spectacole, semnând contracte de drepturi de autor. El ar fi urmat să îndeplinească și diferite funcții (ex: regizor, scenograf, colaborator-actor), pentru care ar fi primit foloase materiale.

Totodată, pe 13 august 2007, ca director al teatrului Nottara, inculpatul a prezidat Comisia de examinare pentru ocuparea postului vacant de regizor artistic la această instituție publică de cultură, i-a acordat calificative maxime, ulterior emițând o decizie de promovare a soției sale, act administrativ în baza căruia acesta a realizat un folos material direct concretizat în creșterea salariată aferentă, mai spune Ministerul Public.

Potrivit probatoriului administrat în cursul urmăririi penale, din cele patru contracte realizate de către Mircea Diaconu senatorul a obținut pentru soția sa un folos material de 29.112 lei.

Dosarul a fost înaintat ÎCCJ.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel