De ce i-a devenit PSD antipatic lui Omar Hayssam

Omar-Hayssam-2-500x281
Omar-Hayssam-2-500x281

Adrian Năstase încearcă să înțeleagă și să explice enigma din jurul lui Omar Hayssam. Fostul premier explică legătura lui Hayssam cu PSD și ce ar fi putut să stea la baza antipatiei teroristului pentru partid. 

Hayssam, o enigmă

Întrebat despre cazul Omar Hayssam, Adrian Năstase a spus că "E un subiect extrem de complicat, discutăm despre Omar Hayssam și ar trebui să discutăm despre rudele lui, care înainte de '89 au avut diferite contracte și anumite responsabilități inclusiv cu diferite servicii de informații. Dacă discutăm despre activitățile lui economice sau de sprijin politic, evident că au fost foarte complexe. Eu cred că nu vom putea înțelege ce s-a întâmplat cu Hayssam până nu vom înțelege cum a plecat și cum a venit. A cerut el să vină? Tratat de extrădare cu Siria nu există. Dacă i-ar fi pus cineva o cagulă pe cap, dus în mașini, în avioane, când a fost adus în fața instanței, primul lucru pe care trebui să-l spună este "Am fost răpit". El spune că e un om bun. Poate toată chestiunea asta, acuzațiile de terorism nu se susțin. Răpirea din 2005 trebuia să rezolve anumite chestiuni economice? Nu am înțeles foarte bine. După ce vom înțelege conexiunile lui externe și interne, ne vom da seama dacă în activitățile economice a acționat singur sau nu".

Legătura cu PSD și ruperea de partid

Fostul premier a adăugat că "Înainte de '89, unii spun că se ocupa și de comerțul cu arme. Nu m-a interesat, eu cred, însă, că poate PSD-ul i-a devenit antipatic pentru că voia să fie pe listele PSD-ului și a fost propus la Sectorul 1, iar eu m-am opus și a fost eliminat de pe listă".

Adrian Năstase a adăugat că "Acțiunile împotriva lui au început în 2004. Bănuiesc că el consideră PSD-ul responsabil pentru acțiunile, care au dus la o situație dificilă. Mi se pare un subiect complicat. Nu știu care vor fi efectele politice. Omar Hayssam este precum o rachetă mirvată".

"Omar Hayssam face parte dintr-o istorie pe care ar trebui să o depășim", a subliniat Adrian Năstase. A mai spus: "Nu mi-e frică de el".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel