David Cameron recunoaște. A avut acțiuni la offshore-ul tatălui său

[] []

07 apr 2016 / 21:59
Salveaza PDF Comentarii

Premierul britanic David Cameron a recunoscut joi că a deținut o cotă de acțiuni profitabile în fondul de investiții offshore al tatălui său.

Inițial, acesta a negat că ar fi avut active în paradisurile fiscale după ce dezvăluirile din Panama Papers au indicat existența respectivului fond.

Conform The Independent, Cameron a spus că familia sa a deținut 5.000 de acțiuni la fondul de investiții Blairmore Holding, înregistrat în Bahamas, acțiuni pe care le-au vândut în ianuarie 2010 și care ar fi avut o valoare de circa 30.000 de lire sterline. 

'Am plătit taxe pe dividende. A existat un profit, dar a fost mai mic decât câștigul din capital scutit de taxe, așadar nu am plătit taxe pe capital. Dar altfel am plătit toate taxele din Marea Britanie', a explicat premierul britanic. 

'Vreau să fiu cât pot de clar cu trecutul, cu prezentul, cu viitorul, pentru că, sincer, nu am nimic de ascuns', a continuat el. 

Cameron a precizat mai departe că a primit 300.000 de lire sterline moștenire de la tatăl său, atunci când acesta a decedat în anul 2010. 'Evident că nu pot explica sursa fiecărui cent, iar tatăl meu nu mai este lângă mine ca să-l pot întreba', a completat premierul conservator. 

'Niciodată nu am ascuns faptul că sunt o persoană foarte norocoasă, cu părinți bogați care mi-au oferit o educație deosebită, care au plătit pentru ca eu să pot urma o școală foarte bună. Niciodată nu am încercat să pretind că sunt ceva ce nu sunt', a mai spus Cameron. Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27