Dan Diaconescu: Guvernanții nu vor să ne ia banii

Vineri seara, negocierile dintre reprezentanții Ministerului Economiei și Dan Diaconescu nu au dus la niciun rezultat. Dan Diaconescu a cerut Guvernului și premierului un termen de 48 de ore pentru a găsi o soluție pentru semnarea contractului și  pentru plata salariilor angajaților.

 ”Guvernanții nu vor să ne ia banii și prin urmare statul nu vrea să privatizeze acest combinat” a spus Diaconescu la ieșirea din minister. Am cerut ca negocierile să continue și în zilele de sâmbătă și duminică. Reprezentații guverului mi-au spus că nu pot lucra în week-end, pentru că așa e la stat” a declarat el nemulțumit.

 ”Oferim 48 de ore Guvernului actual să găsească o soluție prin care noi, luni dimineață, la prima oră, să plătim salariile muncitorilor din combinat” a mai precizat Dan Diaconescu.

 Patronul OTV afirmă că deţine în conturi separate cei 45 de milioane de euro pentru preluarea Oltchim. "Am fost la una dintre băncile comerciale din România, am prezentat documentele respective, am cerut să scot din cont aproximativ cât a vrut polonezul (PCC, n.r.) să dea pe combinat. Banca a spus că nu poate elibera banii azi (vineri, n.r.), fiind o sumă considerabilă, dar în cursul zilei de luni banca noastră ne va elibera o sumă care să fie suficientă muncitorilor de la Oltchim să poată trăi de acum încolo", a precizat DD.

 Negocierile dintre Dan Diaconescu şi avocaţii săi şi reprezentanţii Ministerului Economiei s-au blocat vineri seară din cauza că DD nu ar fi oferit o dovadă că dispune de banii necesari preluării Oltchim.

 "Guvernanţii preferă să facă un circ mediatic insistând pe faptul că nu am arătat banii sau că nu i-aş avea. Guvernul a încălcat toate normele comerciale prezentând o parte din documentaţia noastră bancară. Am un extras de cont care atestă că avem banii. Nu vrem ca aceşti bani pe care îi vom plăti la salariaţi să ajungă în borduri şi în panseluţe, cum s-a întâmplat de 22 de ani încoace", afirmă Dan Diaconescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel