CC judecă nelegalităţile reclamate în cazul "Valiza"

gigi becali
gigi becali

Magistraţii Curţii Constituţionale judecă, joi, excepţia de neconstituţionalitate ridicată de avocatul lui Teia Sponte, inculpat alături de Gigi Becali, în cazul „Valiza“, acest proces fiind suspendat în urmă cu şapte luni de către instanţa supremă.

Judecătorii vor dezbate excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. 147 alin.2 şi art. 255 alin. 1 raportat la art. 254 alin. 1 din Codul penal, ridicată în dosarul "Valiza", informează Mediafax. Concret, avocatul lui Teia Sponte, inculpat şi el alături de George Becali, pentru complicitatea la dare de mită, le-a spus magistraţilor instanţei supreme că "textul din actualul Cod penal, adoptat în 1969, când întreaga economie era de stat, privind noţiunea de funcţionar, este neconstituţional, pentru că în prezent România are o nouă Constituţie prin care proprietatea privată este ocrotită şi potrivit legii fundamentale economia este una de piaţă".

Avocatul a susţinut că potrivit noului Cod Penal care va intra în vigoare fapta de care este acuzat clientul lui nu mai este incriminată având în vedere că un salariat al unei societăţi cu capital exclusiv privat nu poate să fie subiect al infracţiunii de dare sau luare de mită.

În 3 martie 2010, instanţa supremă a suspendat judecarea procesului "Valiza"şi trimiterea cauzei la Curtea Constituţională pentru soluţionarea unei excepţii, de neconstituţionalitate, după ce avocatul unuia lui Teia Sponte a susţinut că un sportiv nu poate avea calitatea de funcţionar.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), în 11 mai 2006, finanţatorul clubului Steaua ar fi promis fiecărui jucător al clubului "Gloria 1922 Bistriţa" sume de bani cuprinse între 5.000 şi 10.000 de euro pentru ca aceştia să îşi îndeplinească atribuţiile de serviciu prevăzute în contractele de muncă, Regulamentul intern al clubului şi în Regulamentul Federaţiei Române de Fotbal. Concret, fotbaliştilor de la Bistriţa li se cerea să-şi apere corect şansele şi să obţină un rezultat favorabil în meciul cu Rapid Bucureşti din 12 mai 2006.

Alături de Becali au mai fost trimişi în judecată Teia Sponte, Alina Florentina Ciul, Victor Piţurcă, Radu Gheorghe Marino şi Raul Volcinschi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel