Implanturile cu cipuri sunt tot mai populare. 51% dintre europeni le-ar lua în considerare/ (VIDEO)

Patrick Paumen face furori ori de câte ori plătește ceva într-un magazin sau restaurant. Asta pentru că bărbatul de 37 de ani nu are nevoie să folosească un card bancar sau telefonul mobil pentru a plăti. 

În schimb, pur și simplu își pune mâna stângă lângă cititorul de carduri contactless, iar plata se efectuează.

„Reacțiile pe care le primesc de la casierii sunt neprețuite!” spune Paumen, un agent de securitate din Țările de Jos, potrivit BBC.

El poate plăti folosind mâna, deoarece în 2019 i s-a injectat un microcip de plată contactless sub piele.

„Procedura doare la fel de mult ca atunci când cineva vă ciupiște pielea”, spune domnul Paumen.

Un microcip a fost implantat pentru prima dată într-un om în 1998, dar abia în ultimul deceniu tehnologia a fost disponibilă comercial.

Și când vine vorba de cipuri de plată implantabile, firma britanică-poloneză, Walletmor, spune că anul trecut a devenit prima companie care le-a oferit spre vânzare.

„Poate fi folosit oriunde sunt acceptate plăți contactless”

„Implantul poate fi folosit pentru a plăti o băutură pe plaja din Rio, o cafea în New York, o tunsoare la Paris – sau la magazinul tău alimentar local”, spune fondatorul și directorul executiv Wojtek Paprota. „Poate fi folosit oriunde sunt acceptate plăți contactless.”

Cipul lui Walletmor, care cântărește mai puțin de un gram și este puțin mai mare decât un bob de orez, este format dintr-un microcip minuscul și o antenă învelită într-un biopolimer - un material natural, similar plasticului.

Paprota adaugă că este complet sigur, are aprobare de reglementare, funcționează imediat după implantare și va rămâne ferm pe loc. De asemenea, nu necesită baterie sau altă sursă de alimentare. Firma spune că a vândut până acum peste 500 de cipuri.

Tehnologia pe care o folosește Walletmor este comunicarea în câmp apropiat sau NFC, sistemul de plată fără contact din smartphone-uri. Alte implanturi de sisteme de plată se bazează pe identificarea prin radiofrecvență (RFID), care este tehnologia similară întâlnită de obicei în cardurile de credit și de debit fizice fără contact.

Pentru mulți dintre noi, ideea de a avea un astfel de cip implantat în corpul nostru este una îngrozitoare, dar un sondaj din 2021 efectuat asupra a peste 4.000 de persoane din Marea Britanie și din Uniunea Europeană a constatat că 51% dintre respondenți ar lua în considerare împlantul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel