Cătălin Voicu, condamnat la cinci ani de închisoare

Senatorul PSD Cătălin Voicu a fost condamnat de instanţa supremă, vineri, la 5 ani de închisoare cu executare în dosarul de corupţie în care a fost trimis în judecată alături de fostul judecător Florin Costiniu şi de oamenii de afaceri Costel Căşuneanu şi Marius Locic, decizia nefiind definitivă, aceasta putând fi atacată la completul de cinci judecători de la ÎCCJ.

Senatorul Cătălin Voicu a fost condamnat la două pedepse de trafic de influenţă, respectiv la 4 şi 5 ani de închisoare, iar pentru fals în înscrisuri a primit o pedeapsă de 1,2 ani de închisoare, el urmând să execute pedeapsa cea mai mare, adică 5 ani.

 Instanţa supremă a precizat că se deduce din pedeapsa de cinci ani perioada de arest preventiv executată de Voicu, din 30 martie 2010 până în 18 iulie 2011.

 Decizia completului de trei judecători al instanţei supreme poate fi contestată la completul de cinci judecători al ICCJ.

 Costel Căşuneanu, condamnat la 4 ani cu suspendarea executării pedepsei

 Omul de afaceri Costel Căşuneanu a fost condamnat la 4 ani de închisoare pentru cumpărare de influenţă, judecătorii instanţei supreme suspendându-i executarea pedepsei pentru o perioadă de 7 ani.

 Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a precizat că omul de afaceri a stat în arest preventiv între 8 şi 11 aprilie 2010.

 Omul de afaceri Marius Locic, 4 ani de detenţie pentru corupţie

 Marius Locic, administrator al SC Locic Imobiliare SRL, a fost condamnat la 4 ani de detenţie, pentru cumpărare de influenţă, de către instanţa supremă.

 Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis condamnarea lui Locic la 4 ani de închisoare pentru cumpărare de influenţă. 1,2 ani pentru fals în înscrisuri şi 1,6 ani pentru fals intelectual. Instanţa supremă a dispus ca acesta să execute pedeapsa cea mai mare, respectiv 4 ani.

 Fostul judecător Florin Costiniu a fost condamnat la 3 ani cu suspendare

 Fostul judecător Florin Costiniu de la ICCJ a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare în dosarul de corupţie în care a fost judecat alături de senatorul PSD Cătălin Voicu şi de oamenii de afaceri Costel Căşuneanu şi Marius Locic, decizia nefiind însă definitivă.

 Costiniu a fost găsit vinovat de inferacţiunea de trafic de influenţă, judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie pşi Justiţie (ICCJ) aplicându-i o pedeapsă de trei anid e închisoare cu suspendarea executării pedepsei, pentru un termen de încercare de şase ani (timp în care dacă săvârşeşte o faptă penală, suspendarea va fi ridicată-n.r.).

 Costiniu a stat în arest preventiv între 8 şi 12 aprilie 2010, la fel ca şi oamenii de afaceri Costel Căşuneanu şi Marius Locic.

 Senatorul Cătălin Voicu, judecătorul Florin Costiniu şi oamenii de afaceri Costel Căşuneanu şi Marius Locic au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), pentru trafic de influenţă, complicitate la trafic de influenţă, cumpărare de influenţă şi, respectiv, fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel