Cancerul, mai frecvent pentru o categorie de angajați

Însoţitorii de bord care lucrează pentru companii de transport aerian sunt mai expuşi în faţa riscului de a dezvolta forme severe de cancer în comparaţie cu restul populaţiei, potrivit rezultatelor furnizate de un studiu realizat recent.

După ce au eliminat criteriul vârstei, autorii studiului au descoperit o prevalenţă mai mare în rândul însoţitorilor de bord pentru fiecare tip de cancer analizat în cadrul acestei cercetări, în raport cu valorile medii înregistrate în rândul populaţiei generale. Printre acestea se află cancerul mamar (3,4% la însoţitori de bord faţă de 2,3% pentru populaţia generală), cancerul uterin (0,15% în comparaţie cu 0,13%), cancerul cervical (1,0% în comparaţie cu 0,7%), cancerul gastrointestinal (0,47% în comparaţie cu 0,27%) şi cancerul tiroidian (0,67% în comparaţie cu 0,56%).

Oamenii de ştiinţă spun că descoperirea lor, inclusiv primele rezultate ce atestă o rată sporită de cancer de piele non-melanom, sunt deosebit de îngrijorătoare, ţinând cont de starea de sănătate relativ bună a însoţitorilor de bord care au participat la acest studiu. Irina Mordukhovich, coautoare a studiului, publicat în revista Environmental Health, şi profesor la Harvard TH Chan School of Public Health, a declarat:

"Studiul nostru este unul dintre cele mai ample şi mai cuprinzătoare realizate până acum despre cancerul din rândul însoţitorilor de bord, iar noi am analizat profilul unei varietăţi largi de cancere". "În concordanţă cu studiile anterioare, am putut să raportăm o prevalenţă mai mare a cancerului mamar, a melanomului şi a cancerului de piele non-melanom în rândul însoţitorilor de bord în comparaţie cu populaţia generală. Sunt rezultate şocante, ţinând cont de numărul redus de persoane supraponderale şi de fumători din această profesie", a adăugat ea.

Care sunt cauzele

Însoţitorii de bord sunt în mod constant expuşi la mai multe tipuri cunoscute şi probabile de agenţi cancerigeni atunci când lucrează la bordul avioanelor, inclusiv la radiaţia de altitudine, perturbarea ritmului circadian, ce determină modificări ale tiparelor sociale, şi calitatea slabă a aerului din aeronave. Mulţi dintre însoţitorii de bord erau în trecut expuşi şi la fumul provenind de la ţigarete, în calitate de fumători pasivi, înainte ca fumatul să fie interzis la bordul aeronavelor. Autorii studiului au descoperit o asociere între fiecare perioadă de cinci ani lucrată în această profesie şi cancerul de piele non-melanom la femei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel