Călin Popescu Tăriceanu, reacție în scandalul negocierilor dintre Poliţie şi interlopi

Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE
Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE

Călin Popescu Tăriceanu a declarat, joi, la RomâniaTV, că trebuie văzut dacă Liviu Vasilescu, fostul şef al Poliţiei, s-a dus din proprie iniţiativă să negocieze cu membrii clanului Duduianu, înaintea înmormântării lui Emi Pian, sau dacă a fost acest lucru "la îndemnul ministrului" de Interne.

Liderul ALDE a comentat, în cadrul emisiunii "Ultima oră" de la RomâniaTV, demisia lui Liviu Vasilescu din funcţia de şef al Poliţiei Române, pe fondul imaginile apărute în spaţiul public în care ar fi negociat cu membrii clanului Duduianu, înaintea înmormântării lui Emi Pian.

"Un asemenea gest se impune. Această colaborare intre Poliţie şi clanuri nu o văd cu ochi buni. E nevoie de aplicare legii. Nu se negociază nimic cu clanurile.

Dacă ajungem la negocieri cu clanurile, atunci sigur că nu numai imaginea se deteriorează. E vorba despre siguranţa cetăţeanului care este pusă sub semnul întrebării. Oamenii îşi pun această problemă în mod firesc. Vor ca forţele de ordine să-şi facă treaba şi să-i apare, nu să stea să negocieze cu ei (cu interlopii, n.red)", a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Tăriceanu cere anchetarea presupusei cârdăşii dintre şefii Poliţiei şi interlopi

"Trebuie văzut ceea ce a făcut fostul şef, să negocieze cu clanurile, a fost propria lui iniţiativă sau a fost îndemnul ministrului. E interesant de văzut. Dacă ministrul i-a indicat să facă acest lucru şi el s-a executat, evident că nu se poate deroba de responsabilitate ministrul de Interne. Lucrul ăsta ar trebui lămurit.

Domnul Vasilescu trebuie să spună foarte clar ceea ce s-a întâmplat. (...) Nu îmi imaginez că într-un caz de asemenea gen el nu a avut o discuţie cu ministrul de Interne, mă refer la domnul Vela", a precizat Tăriceanu.

Liderul ALDE vrea unificarea Poliţiei Locale sub o singură conducere. "Altfel vom asista la o clanizare a Bucureştiului"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel