Călin Nistor a acceptat funcția de adjunct al DNA

nistor
nistor

Ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, urmează să-l numească pe Călin Nistor în funcția de adjunct al DNA, după ce acesta refuzase inițial propunerea premierului Victor Ponta. Procurorul Călin Nistor asigură inerimatul la DNA.

Potrivit unor surse guvernamentale, Nistor ar urma să fie numit în funcție chiar vineri de către noul ministru al Justiției, Robert Cazanciuc.

 Victor Ponta a numit-o pe Laura Codruța Kovesi la șefia DNA, atunci când se afla la ministerul Justiției, însă nu făcuse nicio propunere pentru funcția de adjunct. Acest lucru i-a atras atunci criticile procurorului general de atunci Daniel Morar, care sublinia că niciun procuror DNA nu a fost propus pentru noua conducere.

 Procurorul Călin Nistor a fost delegat pentru șase luni în funcția de procuror-șef la DNA.

Ce cuprinde CV procurorului Călin Nistor

 Nistor a fost procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea cu grad profesional corespunzător PICCJ, în prezent ocupând prin delegare funcţia de şef al Serviciului Teritorial Piteşti al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Procurorul Calin Nistor a făcut 45 de rechizitorii de trimitere în judecată cu demnitari, politicieni importanti din tot spectrul politic, arbitrii de fotbal, puternici oameni de afaceri, primari, potrivit cotidianului Romania Libera. El a fost reclamat la Inspeția Judiciară.

 În raportul de control al Inspecției, făcut pentru perioada 2011-2012, se precizează ca Nistor a facut 13 rechizitorii, că nu a înregistrat nicio achitare și nici o restituire a vreunui dosar instrumentat de el.

Nistor a obținut condamnări definitive în dosarele pe care le-a instrumentat, între care dosarul lui  Ion Ilie Morega, a lui  Ionel Manțog, sau condamnarea fostului presedinte SIF Oltenia, Dinel Staicu și a fostului președinte al Băncii Internaționale a Religiilor, Ion Popescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel