Băsescu, comandant de navă cu brevet. Chirieac: Poate-și face meseria și ne lasă

basescu_brevet_php_57662800
basescu_brevet_php_57662800

Traian Băsescu a ieșit fericit de la examenul pentru care a învățat până la ora șase dimineața. El a purtat, la ieșire, ultima șapcă de comandant. A arătat camerelor semnătura și ștampila, prin care brevetul de comandant de navă, expirat în vara anului 2012, este actualizat. În timp ce analistul Bogdan Chirieac subliniază că "Poate-și face meseria și ne lasă omul". La rândul său,  premierul Victor Ponta precizează că: "Dacă se comportă şi pe navă cum s-a comportat îl ultima perioadă ca preşedinte, sigur nu-i dau brevetul". 

Traian Băsescu a dat examenul la Centrul de simulare al CERONAV din Constanţa, unde a stat mai bine de patru ore. El a spus, înainte de examen, că are emoţii, dar că este mai uşor să conduci o navă decât o ţară.

Bogdan Chirieac: "Comandarea unei nave nu se face într-o manieră democratică"

Bogdan Chirieac a subliniat că țara și nava se conduc diferit. "Comandarea unei nave nu se face într-o manieră democratică", a precizat Bogdan Chirieac. El a adăugat că "Poate va da curs rezultatului referendumului din vara trecută și ne lasă. Eu cred că a fost un bun comandant de navă. Nava trebuie condusă ca o unitate militară, așa se întâmplă în toată lumea, mai ales în timp de furtună. O țară se conduce altfel, Dar faptul că dânsul se gândește la viitor și și-a luat brevetul, poate se gândește că poate va avea mai mult succes și mult mai multe realizări în calitatea sa de comandant de navă. Ca președinte al țării, din nefericire nu sunt rezultate".

Analistul a adăugat că "A fi comandant de navă sau de avion trebuie să ai alte calități decât cele de președinte de țară. Din nefericire, domnul Băsescu  nu a reușit să deprindă calitățile de președinte de țară. Astea, de comandant de navă, uite, tocmai l-au reconfirmat. Eu sper că nu i-au dat pe pile brevetul fiindcă este cine este sau i-o fi amenințat cu DNA ca să-i de abrevetul. Așa cum îl văd eu pe domnul Băsescu este comandant de navă, dar nu președinte de țară".

Întrebat de ținuta președintelui, Bogdan Chirieac a spus că "Dacă nu dorea un exercițiu de imagine, dădea acest examen în tăcere, fără să informeze toată presa. Dar dânsul întâi ne-a informat. Pentru noi toți este o ușurare că și-a luat brevetul".

Victor Ponta: "Nu-i dau brevetul"

Premierul Victor Ponta a întrebat, inițial, "păi, azi nu e liber?". El a adăugat că "Având în vedere manifestările din ultima perioadă ale domnului preşedinte Traian Băsescu, manifestări ce dau nişte semne de inconsecvenţă, de incoerenţă, de lipsă de echilibru, dacă mai sunt eu ministru, îl chem personal ca să-l testez. Dacă se comportă şi pe navă cum s-a comportat îl ultima perioadă ca preşedinte, sigur nu-i dau brevetul. Poate iar dă foc la navă, ca la Rouen".

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel