Bacalaureat 2013: Catastrofă la simulări

bacalureat-dc
bacalureat-dc

Elevii de clasa a XII-a au obținut rezultate slabe la simulările pentru Evaluarea Naţională şi Bacalaureat, din decembrie.

Primele rezultate venite din judeţele care au organizat simulările pentru Evaluarea Naţională şi Bacalaureat devin cronica unui dezastru anunţat. Există riscul foarte mare ca în vara lui 2013 să se repete scandalul din 2012, în momentul în care se vor afişa rezultatele, scrie rtv.net.

De exemplu, la simularea pentru Evaluarea Naţională din judeţul Brăila, doar 49,79% dintre elevi au luat note mai mari de 5 la matematică. La limba română, rezultatele au fost ceva mai bune. 76% dintre elevi au reuşit să ia peste nota 5.

La simularea pentru Bacalaureat, tot din judeţul Brăila, note peste 5 au luat 74% dintre elevii de clasa a XII-a. La matematică, doar 34% au reuşit să ia note peste 5. Şi la fizică rezultatele sunt proaste. 27% dintre elevi au luat peste 5, iar la biologie, 46%.

"Tocmai pentru că în ultimii ani nu s-au făcut asemenea simulări, am cerut inspectoratelor să organizeze simulări pentru a vedea care este stadiul de pregătire al elevilor, urmând ca profesorii să se concentreze apoi pe punctele slabe. Subiectele la simulări au fost concepute la nivel de inspectorat sau de şcoală, pentru a-i testa pe elevi. Sunt cursuri unde materia nu s-a terminat, probabil că elevii nici nu au intrat în recapitulări", a declarat la România TV secretarul de stat în Ministerul Educaţiei, Stelian Fedorca.

Sindicalistul Marius Nistor a explicat de ce elevii au obţinut rezultate aşa slabe la simulări. "Sunt nişte evaluări parţiale care trebuie să reflecte în acest moment care este gradul de pregătire al elevilor pentru examenul de Bacalaureat sau pentru Evaluarea Naţională. Dat fiind faptul că aceste evaluari nu se desfăşoară în condiţiile în care s-ar desfăşura examenul de bacalaureat, elevii tratează cu mai puţină seriozitate aceste evaluări. Rezultatele slabe de la simulări este caracteristica elevilor. Comportamentul lor în momentul în care vor participa la examen, va fi altul, se vor concentra mai mult. Simulările permit profesorilor să cunoască şi mai bine graduăl de pregătire al elevilor şi să ia măsurile care se impun", a spus la România TV preşedintele executiv al federaţiei sindicale Spiru Haret, Marius Nistor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel