Apă chioară în loc de aghiasmă la moaștele Sfântului Dimitrie

agheasma
agheasma

Un nou scandal este pe punctul de a izbucni în cadrul Bisericii. Mii de enoriaşi aflaţi, duminică, în pelerinaj la moaştele Sfântului Dimitrie au fost batjocoriţi la  Patriarhie. Potrivit România TV, credincioşilor li s-a vândut apă chioară, de la hidrant, pe post de apă sfinţită.

[caption id="attachment_382178" align="alignnone" width="640"] Foto: RTV[/caption]

Cele 12 butoaie din curtea Patriarhiei au fost umplute duminică de cel puţin două ori. Potriivt România TV, niciun preot nu a mers să le sfinţească această apă, pe care mii de credincioşi au luat-o acasă, în sticluţe, fiindu-le vândută pe post de agheasmă.  Apa a fost pusă în bidoane, direct din hidrant

 Preţul unui bidonaş cu astfel de "apă sfinţită" este stabilit de Patriarhie la 5 lei, dar oamenii nu bănuiesc că cele 12 butoaie, de câte 500 de litri fiecare, au fost umplute de la hidrantul din curtea Patriarhiei.

 De joi, de când a început pelerinajul la Patriarhie, zeci de mii de persoane au trecut pe la moaştele Sfântului Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Bucureştilor, ale Sfântului Mucenic Artemie, precum şi pe la icoana făcătoare de minuni a Sfintei Împărătese Elena şi icoana istorică a Sfântului Împărat Constantin cel Mare.

     

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel