ANI verifică averile judecătoarelor Dinu-Costache. Vezi declarațiile

Averea judecătoarelor Viorica Dinu și Antonela Costache este verificată de Agenția Națională de Integritate (ANI), spun surse judiciare, pentru Mediafax. Președintele ANI, Horia Georgescu, a spus că nu poate comenta cauzele aflate pe rolul justiției. A adăugat "am spus foarte clar că nu pot comenta cazurile aflate în lucru" cu specificarea că monitorizează atent "cazurile relatate în presă".

"ANI monitorizează foarte atent cazurile relatate de presă, în special cele care au conotaţii penale. Ştiţi foarte bine că avem o relaţie de colaborare foarte bună cu Direcţia Naţională Anticorupţie, dar în acelaşi timp nu pot comenta cauzele aflate pe rolul instituţiei. Am spus foarte clar că nu pot comenta cazurile aflate în lucru", a declarat Horia Georgescu, scrie Mediafax.

Averea judecătoarei Dinu

Declarația de avere din iunie 2012 arată că judecătoarea Dinu are trei apartamente în București, cumpărate în 1996,1997 și 2009, dar și un teren intravilan de 800 de metri pătrați. Judecătoarea mai are un autoturism Volkswagen Golf din 2007 şi bijuterii a căror valoare este estimată la 10.000 de euro. Ea a câștigat 116.173 de lei în anul fiscal 2011, iar șotul ei, Nicolae Dinu, pensionar MAI, a avut venituri de 57.960 de lei. Judecătoarea Dinu a mai notat în declaraţia de avere că a avut venituri de 3.360 de euro şi 7.200 de lei din închirierea unui apartament.

Averea judecătoarei  Costache

Judecătoare Antonela Costache are un teren intravilan de 576 de metri pătraţi și o casă de 200 de metri pătrați în Voluntari. Ea are un autoturism Audi TT, fabricat în 2003 şi cumpărat în 2008 cu 16.000 de euro, precum şi două depozite bancare, de 132.850 de lei şi 62.224 de euro. Judecătoarea a menţionat că a încasat 84.780 de lei din salariul de magistrat la Tribunalul Bucureşti. În plus, a obținut 75.800 de lei de la Concordia A4, Internet City Doi şi de la SC Genesis Development, unde a fost consilier juridic.

Pe 15 martie, cele două judecătoare, Viorica Dinu și Antonela Costache, au fost arestate preventiv. Au fost suspendate de CSM din funcţiile de la Tribunalul Bucureşti după ce au fost acuzate de luare de mită şi trafic de influenţă pentru soluţii în mai multe dosare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel