Adrian Neacșu: CSM, gardian feroce al mișcărilor de pe scena politică

adrian-neacsu dc
adrian-neacsu dc

Judecătorul Adrian Neacșu din Consiliul Superior al Magistraturii rupe tăcerea și spune că CSM s-a transformat din administrator al Justiției, în gardian feroce al mișcărilor de pe scena politică, organ deontologic pentru presă sau cenzor necruțător al declarațiilor politicenilor.

Adrian Neacșu spune că CSM "a devenit orice, mai puțin ce-ar trebui să fie". El este de părere că "Un corp profesional unit al judecătorilor și procurorilor, solidari în apărarea statutului lor și al dreptului societății la o justiție independentă, dacă ar fi reprezentat cu adevărat de CSM, care deține destule competențe pentru a conta decisiv în echilibrul puterilor din stat, ar căpăta o forță în România care ar face să nu poata fi ignorat sau umilit ca până acum.".

Adrian Neacșu adaugă că "De multa vreme însă, dar mai ales începand cu 2012, Consiliul evoluează pe trasee paralele cu interesele reale ale instanțelor judecătorești. Consiliul a devenit un jucător important în spațiul deciziilor politice iar prețul plătit a fost că a încetat să mai conteze în ce privește problematica de zi cu zi a funcționării sistemului judiciar", potrivit Lumea Justiției. Neacșu continuă:"Consiliul veghează la echilibrul politic în stat dar e dezinteresat de funcționarea curentă a justiției. Din administrator al justiției de zi cu zi, Consiliul a devenit gardian feroce al mișcărilor de pe scena politică, organ deontologic pentru presă sau cenzor necruțător al declarațiilor politicienilor. A devenit orice, mai puțin ce-ar trebui sa fie".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel