RCS & RDS, furnizor de energie electrică. Prețul unui kilowatt este cu 23% mai ieftin

sigla_rcs-rds
sigla_rcs-rds

Grupul de firme RDS&RCS, patronat de orădeanul Zoltan Teszari, atacă piața de energie electrică. Omul de afaceri a cumpărat şapte parcuri fotovoltaice, în mai multe zone din Transilvania inclusiv în Bihor, cu o capacitate totală de producție de 23,5 megawaţi, iar acum îşi caută piață de desfacere.

Grupul de firme s-a autorizat la Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei ca furnizor de electricitate în aprilie 2013, iar din decembrie 2014 este trader pe piaţa de energie OPCOM, unde cumpără şi vinde curent, informează ebihoreanul.ro

Regia locală de transport este primul client, încheind un contract pe un an, pentru 10.000 megawaţi/oră. Proprietar peste şapte parcuri fotovoltaice şi pe reţele de distribuţie în plină dezvoltare, Tezsari intră pe piaţa de electricitate cu un preţ mai mic cu 23% decât concurența de la Electrica.

În luna ianuarie angajații operatorului de comunicaţii RCS&RDS ofereau deja firmelor de pe platforma industrială din Oradea cea mai ieftină energie electrică din România. Contractele pe un an prevăd un preţ fix de 130 lei pe megawatt, cu 23% mai mic decât cel al Electrica.

În prima parte a anului compania pare a se concentra pe marii consumatori, cu un necesar de consum de peste 50 megawaţi, urmând ca din iunie să preia şi consumatorii mai mici. Noul furnizor de curent a ofertat, de altfel, toate societățile subordonate municipalităţii orădene, iar regia locală de transport a încheiat deja un contract pe un an, pentru 10.000 megawaţi/oră.

Noul furnizor atacă inclusiv piaţa consumatorilor casnici. Proiectul pilot lansat în ianuarie la Oradea urmăreşte transformarea actualilor abonaţi de telefonie şi internet în clienți de electricitate. Condiţiile în care consumatorii se pot muta la noul furnizor sunt minimale. Ei trebuie doar să aibă facturile plătite la zi şi să depună câte o copie după actul de identitate şi actul de proprietate al imobilului, iar de formalitățile de transfer se ocupă RCS&RDS.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel