Proiecte europene pentru tinerii șomeri, la Brașov

Ministrul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, Rovana Plumb, s-a aflat, joi, la Brașov, unde a participat la deschiderea oficială a Casei Regionale a Tinerilor Activi (CRTA), în cadrul proiectului „Garanții pentru Tineri" (stada Nicolae Iorga, nr. 20).

CRTA va funcționa în cadrul proiectului „Investiția în tineri, investiția în viitorul nostru!" și are ca misiune asigurarea de servicii de ocupare și formare profesională tinerilor din regiunea Centru – județele Brașov, Covasna și Harghita.

Citește și Ministrul Muncii: "A murit grasul domnului Băsescu"

Cu prilejul lansării, ministrul Rovana Plumb a declarat: "Avem deja în derulare două proiecte-pilot din programul Garanția pentru Tineri, care înseamnă măsuri concrete, cu ajutorul banilor europeni, pentru a-i sprijini pe tineri să pătrundă pe piața muncii. Astăzi lansăm un centru regional unde vor putea beneficia de suport pentru a-și putea găsi un loc de muncă - de la informare și consiliere și până la cursuri de calificare și stagii de ucenicie. Casa Regională a Tinerilor Activi Brașov va funcționa și ca o platformă de testare, prin care vom putea calibra aplicarea proiectului în întreaga țară".

Obiectivul principal al proiectului-pilot al schemei de garanții pentru tineri constă în creșterea capacității de ocupare profesională a 2.500 tineri cu vârste cuprinse între 16 și 24 de ani – persoane inactive, aflate în căutarea unui loc de muncă, șomeri tineri și șomeri de lungă durată, persoane care au părăsit timpuriu școala.

La eveniment au mai fost prezenți Mihai Mohaci, subprefectul județului Brașov, Liliana Dragomir, director executiv, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Brașov, parteneri locali, numeroși jurnaliști și tineri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel