Mesaj fabulos pentru Gigi Becali, de Sfântul Gheorghe: Ai tăi duşmani de moarte...

Gigi Becali își sărbătorește astăzi onomastica, Sfântul Gheorghe, ocazie cu care un admirator înfocat din localitatea gorjeană Boca i-a compus o adevărată odă finanțatorului echipei Steaua.

Autorul versurilor, Mihai Simion, din comuna Samarinești, județul Gorj, localitate în care au copilărit și fotbaliștii Adi şi Sabin Ilie, realizează un adevărat bilanț al lucrurilor bune pe care Gigi Becali le-a realizat de-a lungul vremii.

"Slăvită fie ziua când ai venit pe lume/ Şi porţi cu demnitate al Sfântului prenume/ Cinstită fie-ţi mama ce te-a purtat la sân/ Şi ţi-a vegheat odihna să-ţi fie somnul lin", își începe Simion dedicația pentru latifundiarul din Pipera. 

Gigi Becali, falnic ca un brad

"Eşti tare ca o stâncă şi falnic ca un brad./ Şi ţi-a mai dat Prea Bunul, ce e mai preţios:/ O minte înţeleaptă, un suflet generos/ Şi-o inimă de aur ce bate cu credinţă/ Să îi iubeşti pe semeni ca pe a ta fiinţă.", adaugă gorjanul, care nu uită nici faptele de caritate ale finanțatorului echipei Steaua, inclusiv ridicarea de biserici și ajutorarea celor nevoiași.

Citește AICI întreaga dedicație a lui Mihai Simion pentru Gigi Becali

"Ai tăi duşmani de moarte, în lut vor să te culce/ Dar tu înalţi cu dreapta a biruinţei cruce/ Şi îţi croieşti cărare ca Moise-faraonul/ Când despicat-a marea, făcând semn cu bastonul (...) În cartea vieţii tale citi-vor strănepoţii/ C-ai reprezentat ţara în plenul Europei/ În marea Uniune-înalt parlamentar/ Nu ţi-ai irosit timpul şi viaţa în zadar./ Dar, în sfârşit, mă iartă cinstit sărbătorit/ Am îndrugat prea multe şi mult poate-am greşit./ O vorba-două numai, a-ţi spune aş mai vrea:/ Sclipeşti în fruntea Stelei, dar ai şi-n frunte-o stea/ Ce arde ca o torţă, luceşte ca o rază/ Ce-ţi luminează calea şi viaţa-ţi luminează", mai scrie Mihai Simion, care îi face și o urare sărbătoritului de astăzi:

"Şi-acum, când ai alături doar chipuri luminate,/ Când masa ţi-e-ncărcată cu-alesele bucate/ Când toţi te-mbrăţişează şi-ţi fac câte-o urare,/ Când se ciocnesc şampanii şi veselia-i mare,/ Ridic şi eu paharul: NOROC ŞI DOAMNE-AJUTĂ !/ Ţi-urez de sănătate şi fericire multă,/ Mulţi ani de-acum-nainte Cel Sfânt să-ţi dăruiască,/ Credinţa, bunătatea, să nu te părăsească,/ Familia-ţi să guste din plin plăcerea vieţii/ Frumoasă şi senină ca zorii dimineţii./ Să-ai parte de iubire şi să-i iubeşti pe toţi/ Să creşti în demnitate nepoţi şi strănepoţi!"

Sfat pentru Gigi Becali, legat de dușmani

În finalul dedicației, Mihai Simion îl sfătuiește pe Gigi Becali să închine un pahar nu doar în cinstea fanilor echipei Steaua, ci și în cinstea dușmanilor: "Închină-o cupă plină şi pentru-ai Stelei fani,/ Dar mai închină una şi pentru-ai tăi duşmani./ Urându-le de bine vei fi biruitor/ Trezise-vor odată din somnolenţa lor, Şi-atunci ţi se-nchina-vor ca unui mare domn Aşa-ţi doreşte-n viaţă/  Mihai M. Simion.", precizând într-un post-scriptum ce e Boca: "Un loc binecuvântat/ Din frumoasa Românie,/ Cuibul de unde-au zburat/ Adi şi Sabin Ilie.

De ce nu mai vrea Gigi Becali să facă declarații publice

De ziua sa onomastică, Gigi Becali a fost prezent la biserica din Pipera. Înainte de a intra la slujbă, el a dat lămuriri de ce nu mai doreşte să facă declaraţii publice: "Câştig ceva dacă vorbesc? Ştiţi ce câştig dacă vorbesc? Diseară la televizor unul bârfeşte, altul vorbeşte că nu ştiu ce a zic Becali, altul spune rău... Nu mai bine nu spun eu nimic? N-am de dat niciun mesaj nimănui, pentru că dacă dau mesaj vezi pe unul care spune la televizor: "Păi ce dom'le, învaţă Becali să dea mesaje? Păi cine-i Becali, dom'le să dea mesaje? Dar cine-i Becali de-l băgaţi atât în seamă? Aşa că nu mă mai băgaţi în seamă. Nu mai vreau să fiu jignit la televizor aşa că îmi văd de treaba mea. Câştig ceva dacă vorbesc? Am vorbit până acum, am câştigat ceva? Am câştigat puşcărie! Nu mai vorbesc, nu mai vreau să câştig puşcărie!", a declarat Gigi Becali.

Gigi Becali: Temniţa e cel mai bun lucru din viaţa mea. Decizie privind averea

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel