Ioan Rus: Centura Timișoarei, inclusă în Master Plan

Foto: debanat.ro
Foto: debanat.ro

Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a declarat, vineri, la B1 Tv, că că toate municipiile reședință de județ din România vor avea în Master Planul de Transport centuri ocolitoare, lucru ce reprezintă "o corectură mare" apărută în urma dezbaterii publice, potrivit Agerpres.

"Masterplanul privind infrastructura de transport a României există în primă fază. Într-o primă instanță a fost supus dezbaterii publice. Rolul dezbaterii este să ajusteze anumite lucruri. În acest moment, o comisie la nivel ministerial, împreună cu firma ce a făcut acest Master Plan negociază varianta finală a acestui document. Am discutat chiar azi cu echipa doamnei comisar pentru politică regională (Corina Crețu n.r), care a fost în vizită oficială la București, despre acest lucru.

Vor fi unele noutăți față de ceea ce am prezentat în prima instanță. O să prefer să vorbesc despre asta peste vreo două săptămâni, când va avea aprobarea Guvernului. Pot spune câteva lucruri extrem de succint. În urma dezbaterii publice și a ceea ce exista în Master Plan o corectură mare este. Toate orașele sau toate municipiile reședință de județ din România vor avea în Master Plan centuri ocolitoare. Toate. Toate centurile ocolitoare ale tuturor reședințelor de județ vor fi direct legate de drumuri expres sau de autostrăzi", a spus ministrul Transporturilor.

Ioan Rus, către investitorii chinezi: Avem un Master Plan de transport general

Ioan Rus a explicat că numărul de benzi al fiecărei centuri ocolitoare variază în funcție de oraș.

"În funcție de circulație, de toate criteriile care se iau în considerare în decizia finală, vor fi orașe, ca de exemplu, Timișoara, care în Master Plan are centura ocolitoare la 4 benzi, față de un oraș mai mic, cum e Târgu Jiu, care are centura ocolitoare la două benzi, pentru că în acest moment dezvoltarea economică, traficul, etc.. impun doar două benzi. Pe lângă toate reședințele de județ vor exista și multe alte orașe care au centuri ocolitoare. Toate lucrurile mari se finanțează din fonduri europene, diverse variante de dezvoltare regională sau coeziune, altele, la orașe mai mici, din bugetul statului. Asta e o noutate: toate municipiile au centuri ocolitoare", a subliniat ministrul Transporturilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel