EXCLUSIV  Calvar pentru buzoieni. Un politician vorbește despre marele dezastru dintr-o companie

Deși buzoienii plătesc cea mai scumpă apă potabilă din România, de la robinete primesc o mare țeapă. Mai precis, în Buzău apa murdară este la fel de frecventă precum cutremurele și nu de ieri de azi, ci de ani buni. Scriam acest lucru în luna ianuarie, iar de atunci și până acum nicio rezolvare, nici măcar în campania electorală.

De câteva zile, buzoienii au - din nou - la robinete apă improprie consumului. Nu în toate cartierele, dar în multe dintre ele. Acest lucru este dovedit de mai multe imagini postate de oameni care nu mai suportă să fie umiliți în propriile case. În context, vă spunem că directorul general al Companiei de Apă, Ionel Tescaru, câștigă nu mai puțin de 209.763 lei pe an, adică 17.480 lei pe lună. Pentru cei care se pierd în aceste cifre, precizăm că Ionel Tescaru încasează peste 2 miliarde lei vechi anual, adică aproape 175 milioane lei pe lună.

(w670)

L-am întrebat pe Andrei Neder, candidatul ALDE la Primăria Buzău, cum vede situația apei de la Buzău și dacă și el se 'bucură' de același tratament. Răspunsul a fost afirmativ: apa murdară curge și la robinetul de la sediul partidului.

"Actuala conducere ne-a arătat grave deficienţe de management. Șefii au fost şi încă sunt mult mai preocupaţi de câştigurile personale, cât şi pentru dezvoltarea estetică a Companiei de Apă. Pierderile şi calitatea apei depăşesc cu mult limitele acceptate de bunul simț", a spus Andrei Neder în exclusivitate pentru DC News.

(w670)

"Ceea ce s-a întâmplat vizavi de calitatea apei în ultimele zile ne arată că persoanele din această conducere nu sunt interesate de cetăţenii Buzăului şi consideră că acele funcţii li se cuvin fără nici cel mai mic efort. Banii nu sunt o problemă, ci gestionarea lor. În loc de sediu nou... se poate rezolva în mare parte problema pierderilor şi calităţii apei. La ora actuală, departamentul de management al Companiei de Apă câştigă echivalentul consumului mediu de apă (circa 10 m3 de apă ) a 1000 de familii/ lunar", ne-a mai precizat Andrei Neder.

"Deci cum spuneam, nu banii sunt o problemă, ci cheltuirea lor. Aceeași problemă este și la RAM. Anul trecut 22% din cheltuielile anuale au fost alocate veniturilor angajaţilor. Sunt date concrete, date ce se regăsesc în raportul pe 2015 al Primăriei Buzău", a mai spus candidatul ALDE.

(w670)

Întrebat dacă are de făcut un apel către conducerea Companiei de Apă, candidatul ALDE la Primăria Buzău ne-a declarat: "Conducerea actuală a instituţiilor publice nu este interesată de părerea cetăţeanului. Ei sunt zei, sunt
deasupra tuturor, nu dau socoteală cetăţeanului de rând... cum ne consideră ei. Aici vedem achiziţiile fără valoare şi inutile din companiile respective. Aici vedem creşteri de preţ fără nicio justificare. Apelul în primul rând trebuie făcut către buzoieni, buzoienii care plătesc şi prin intermediul cărora aceşti oameni şi-au asigurat un trai luxos".

În încheiere, Andrei Neder a adăugat: "Ca să arătăm cetățeanului că nu-i interesează de noi trebuie spus că fostul primar, domnul Constantin Boșcodeală este, mai noi, angajat al RAM Buzău, iar domnul Constantin Ionescu, parte a departamentului de conducere a Companiei de Apă, se prezintă în fața electoratului pentru funcția de primar".

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel