Angajări la Ministerul Fondurilor Europene. Marius Nica: Avem nevoie de 500 de oameni noi

Ministrul Fondurilor Europene, Marius Nica, a anunțat în exclusivitate pentru DCNews că instituția pe care o conduce va face angajări, în condițiile în care are nevoie de cel puțin 500 de oameni noi.

Marius Nica a declarat că cei 900 de angajați pe care îi are în acest moment Ministerul Fondurilor Europene sunt insuficienți pentru volumul de muncă din prezent, precizând că personalul actual va fi verificat începând cu luna iunie.

”Mi-aș dori un alt cadru, din punct de vedere al instituțiilor care funcționează în subordinea mea. Bun, și dacă descoperim că avem nevoie de 1.000 de oameni în plus în acest cadru instituțional, care este problema? Adică putem găsi înțelegere anul viitor, ca și societate, să putem asigura acele salarii, cu un efort, iar acei oameni să-ți aducă un plus în absorbție?

(...) La ora actuală, avem 900 de angajați în Ministerul Fondurilor Europene. În opinia mea, este disproporționat în raport cu activitatea, din punctul de vedere al gestionării relației cu beneficiarii. Și, din personalul pe care îl avem, toți au calificativ ‘foarte bine‘, deși suntem la un grad de absorbție de 50%. Cu siguranță este o problemă și în rândul angajaților din Ministerul Fondurilor Europene.

Este o procedură care a fost organizată cu Banca Mondială și, începând cu luna iunie, vom intra în verificarea personalului”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, vineri, la DCNews Live.

Vezi și: Domeniul unde avem absorbție de 3% la fonduri europene - Exclusiv

”Dacă considerăm că la un moment dat avem nevoie de 1.000 de oameni, de 2.000 de oameni, de ce să nu-i avem? Dacă îi evaluăm și ei sunt performanți, de ce să nu facem acest efort bugetar să-i angajăm, astfel încât să nu mai repetăm acele probleme din trecut, unde procesarea unei cereri de finanțare o avem în metodologie la 15 zile și ea se face în două luni?”, a continuat membrul Executivului.

”Deci se vor face angajări la Ministerul Fondurilor Europene”, a intervenit jurnalistul Val Vâlcu.

”Este o chestie pe care eu mi-o doresc să se întâmple de anul viitor. Noi trebuie să avem înțelegere la Ministerul de Finanțe pentru suportarea acestui efort bugetar. Eu efectuez analiza acestui sistem instituțional, iar începând cu anul viitor trebuie luate măsuri. Ne dorim absorbție, trebuie să avem și un aparat dimensionat corespunzător și - foarte important - evaluat profesionist. Numărul de angajați este insuficient acum.

Este un scenariu la care lucrăm, urmând ca numărul efectiv să pot să vi-l furnizez de anul următor, dar, din punctul meu de vedere, trebuie luată această măsură”, a răspuns ministrul Fondurilor Europene.

Întrebat dacă este vorba de ordinul sutelor de angajați necesari, Marius Nica a răspuns: ”De cel puțin 500 de oameni eu consider că avem nevoie în viitorul cadru instituțional, dacă ne dorim să nu mai avem aceste întârzieri. Încă o dată, la acest număr suplimentar am ajuns și pe baza evaluării profesionale pe care o avem pentru actualii angajați. Este foarte important!”.

Citește și: EXCLUSIV: România riscă amenzi de miliarde de euro de la UE

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel