AFACERE ÎNZESTRAREA ARMATEI. Care este firma la care s-a referit Victor Ponta

Victor Ponta a dezvăluit la DCNews LIVE o afacere despre achiziții de armament fără licitație pe care Dacian Cioloș, în urma unei Hotărâri de Guvern,  le cumpără din Olanda și Germania. Firma germană care urmează să livreze transportoare pentru Armata Română este Rheinmetal, aceasta fiind implicată într-un scandal monstru în Grecia pentru dare de mită într-o afacere de  achiziție de armament.

Victor Ponta a declarat că România va cumpăra  transportoare blindate din Germania în urma unui contract de  2,4 miliarde de euro. Acestea vor fi cumpărate direct, în urma unei Hotărâri de Guvern, fără a se mai trece prin Parlament. 

"Fără licitație. Direct." a spus Victor Ponta la DCNews LIVE. Fostul premier a adăugat: "Este un tun incredibil". 

Rheinmetal, concernul  german, cara urmează să încheie  contractul pentru livrararea unor transportoare militare a fost implicat într-un scandal în Grecia pentru dare de mită, potrivit Reuters.

Citește și: EXCLUSIV Victor Ponta acuză Guvernul Cioloș: Tun incredibil de patru miliarde de euro

În 2014, anchetatorii eleni au acuzat Rheinmetall şi o altă companie germană, Atlas Elektronik, că au contribuit prin actele lor de corupţie la intrarea Greciei în criză. Cei de la Rheinmetall au fost acuzaţi că ar fi mituit oficiali din Ministerul elen al Apărării pentru semnarea unor contracte privind cumpărarea unui sistem de apărare antiaerian şi pentru modernizarea componentelor electronice ale submarinelor greceşti.

Deşi iniţial Rheinmetall a negat acuzaţiile, mai târziu, ameninţată cu un proces, a decis să accepte o amendă de 37,7 milioane de euro, iar scandalul s-a încheiat la finele lui 2014.

Pe lângă această amendă, compania a fost obligată de autorităţile fiscale germane şi la plata a alte 6,4 milioane de euro pentru neachitarea taxelor din banii oferiţi ca şpagă. Costul total al amenzii, aproximativ 43 de milioane de euro, reprezintă 0,9 la sută din cifra de afaceri din 2012 a companiei în valoare de 4,7 miliarde.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel