Ziua Porţilor Deschise la Vila Dante, în ziua referendumului

vila dante
vila dante

Guvernul anunţă că duminică, în timpul referendumului de demitere a preşedintelui Traian Băsescu, va fi organizată și Ziua Poţilor Deschise la Vila Dante din Bucureşti.

"Din dorinţa de a asigura transparenţă, RA-APPS, prin intermediul Secretariatului General al Guvernului, a stabilit ca ziua de duminică, 29 iulie 2012, să fie Ziua Porţilor Deschise la vila Dante", se arată într-un comunicat al Executivului.

Publicul va avea acces între orele 10:00 - 20:00.

Campania electorală pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu s-a încheiat sămbătă dimineaţă la ora 07:00.

Premierul Victor Ponta a luat mai mulţi jurnalişti acreditaţi la Palatul Victoria şi a mers cu ei la Vila Dante a RA-APPS, unde le-a spus că are date că acest imobil a fost pregătit, cu reparaţii din bani publici de peste un milion euro, ca viitoare locuinţă a lui Traian Băsescu la finele mandatului.

Şeful Guvernului a mai afirmat că, deşi Vila Dante aparţinea Guvernului, a fost informat la preluarea mandatului de prim-ministru că acest imobil are un regim închis şi nici el nu a avut acces până când Crin Antonescu, din postul de preşedinte interimar, nu a vorbit cu Serviciul de Protecţie şi Pază (SPP).

Ulterior, Ponta a spus că a aflat de la Serviciul de Protecţie şi Pază că preşedintele Traian Băsescu folosea deja piscina vilei Dante în perioada în care imobilul era în proces de reamenajare şi că preşedintele şi-a ales personal chiar şi parchetul.

În urma acestui episod, preşedintele suspendat Traian Băsescu a declarat  că va face o plângere penală împotriva premierului Victor Ponta, considerând că acesta trebuie să răspundă în faţa legii pentru afirmaţiile că ar fi cerut să fie renovată Vila Dante pentru a o folosi după încetarea mandatului. Băsescu a precizat că nu a făcut nici o solicitare legată de Vila Dante nici în timpul Guvernului Boc şi nici în timpul Guvernului Ponta, menţionând că nici Victor Ponta nu a putut prezenta un document scris în acest sens.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel