Banat, în prima săptămână a intervalului, vremea va fi deosebit de caldă, cu maxime termice care se vor situa, în medie, între 10 și 16 grade, cele mai ridicate valori urmând a se înregistra în zilele de 11 și 16 februarie. Începând din 17 februarie, temperaturile diurne vor scădea ușor, până la medii cuprinse între 7 și 10 grade Celsius. Până în data de 18 februarie, temperaturile minime vor fi cuprinse în medie între 1 și 5 grade, după care, până la sfârșitul intervalului, se vor situa în jurul valorii de zero grade. Vor fi ploi în general slabe în zilele de 11, 12 februarie și în jurul datei de 16 februarie. În restul intervalului, probabilitatea de ploaie va fi destul de redusă, cu mențiunea că, în ultimele nopți, vor fi condiții de lapoviță.
În Crișana, vremea va fi mai caldă decât normal în prima săptămână a intervalului, când temperaturile diurne se vor situa în medie între 8 și 16 grade, cele mai ridicate valori urmând a se înregistra în zilele de 11 și 16 februarie. Începând din 17 februarie, maximele vor scădea ușor până la medii cuprinse între 6 și 8 grade Celsius, ce vor caracteriza un regim termic apropiat de cel normal. Până în data de 18 februarie, temperaturile minime vor fi cuprinse în medie între 1 și 4 grade, după care, până la sfârșitul intervalului, se vor situa în jurul valorii de zero grade. Ploile vor fi în general slabe, în zilele de 11, 12 și în jurul datelor de 16 și 18 februarie. În restul intervalului, probabilitatea de ploaie va fi destul de redusă. Doar în ultimele nopți ale perioadei de prognoză vor apărea condiții de lapoviță.
În Transilvania, în perioada 10-16 februarie, maximele termice vor oscila în medie între 6 și 12 grade și vor caracteriza o vreme caldă. Începând din 17 februarie, temperaturile diurne vor fi mai constante și apropiate de cele normale ale perioadei și se vor situa la valori medii în jur de 5 grade Celsius. Minimele termice vor fi preponderent negative pe aproape întreg intervalul de prognoză, cele mai scăzute valori, în medie în jur de minus 4 grade, se vor înregistra în nopțile de 11, 22 și 23 februarie. În jurul datelor de 12 și 16 februarie și în perioada 18-21 februarie, vor fi ploi, iar pe timpul nopților, trecător, și lapoviță sau ninsoare. În restul intervalului, condițiile de precipitații vor fi reduse.
În Maramureș, vremea va fi caldă în perioada 10-16 februarie, când temperaturile diurne se vor situa, în medie, între 6 și 12 grade Celsius. Începând din 17 februarie, maximele termice vor fi mai apropiate de cele normale ale perioadei și se vor situa la valori medii în jur de 5 grade Celsius. De-a lungul întregului interval de prognoză minimele termice se vor încadra în medie între minus 3 și plus 3 grade. Vor fi ploi, în general slabe, posibil în fiecare zi, iar începând cu data de 18 februarie cresc șansele de lapoviță sau ninsoare pe timpul nopților.
În Moldova, valorile termice vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, de-a lungul celor două săptămâni de prognoză. Astfel, temperaturile maxime vor fi cuprinse în medie între 4 și 7 grade și doar în jurul datei de 16 februarie se pot apropia de 10 grade Celsius, în timp ce minimele vor oscila între minus 3 și zero grade, cu excepția nopții de 11 februarie, când pot coborî la medii de minus 6 grade Celsius. În intervalele 12 — 14 februarie și în 16 — 21 februarie, vor fi ploi slabe sau burnițe, iar trecător lapovițe sau fulguieli.
În Dobrogea, în prima săptămână a intervalului, vremea va fi caldă, cu maxime termice ce se vor situa în medie între 8 și 12 grade, cele mai ridicate valori urmând a se înregistra în zilele de 12 și 16 februarie. Începând din 17 februarie, temperaturile diurne vor caracteriza un regim termic mai apropiat de cel normal, cu medii ale valorilor maxime în jur de 8 grade Celsius. Minimele termice vor fi preponderent pozitive de-a lungul întregului interval și vor oscila în medie între 0 și 5 grade. Precipitații slabe sub formă de ploaie sau burnițe sunt prognozate în zilele de 13 și 14 februarie, precum și în perioada 17-20 februarie.
Pentru zona Munteniei, vremea se anunță caldă în prima săptămână, când temperaturile diurne vor oscila în medie între 7 și 13 grade Celsius, cele mai ridicate valori urmând a se înregistra în data de 16 februarie. În a doua săptămână, maximele termice vor fi mai apropiate de cele normale ale perioadei și se vor situa la valori medii în jur de 8 grade Celsius. De-a lungul întregului interval de prognoză, minimele termice se vor încadra în medie între minus 2 și plus 1 grad, mai puțin în noaptea de 11 februarie, când pot coborî la medii de minus 5 grade Celsius. Vor fi ploi slabe sau burnițe în zilele de 12 și 13 februarie, dar și în perioada 17 — 20 februarie, când pe timpul nopților poate apărea și lapovița.
În Oltenia, vremea va fi ușor mai caldă decât în mod obișnuit pe tot parcursul intervalului, cu maxime termice ce se vor situa în medie între 7 și 10 grade Celsius, iar în data de 16 februarie se vor apropia de o medie de 13 grade. Temperaturile minime se vor situa, de-a lungul celor două săptămâni de prognoză, la valori medii cuprinse între minus 2 și plus 2 grade. Meteorologii estimează ploi slabe sau burnițe în jurul datei de 12 februarie, dar și în perioada 18 — 21 februarie, când, pe timpul nopților, poate apărea și lapovița.
La munte, în primele șapte zile ale perioadei de prognoză, maximele termice se vor situa în medie între 1 și 8 grade Celsius, cu cele mai ridicate valori în zilele de 11, 12 și 16 februarie. De asemenea, minimele se vor încadra între minus 4 și plus 2 grade, caracterizând o vreme mai caldă decât în mod normal pentru această perioadă. După data de 17 februarie, vremea se va răci, astfel încât temperaturile diurne vor avea valori medii în jur de zero grade Celsius, iar cele nocturne vor fi, în medie, în jur de minus 6 grade Celsius.
În perioada 12 — 14 februarie, vor fi precipitații slabe sub formă de ploaie, dar trecător și lapoviță și ninsoare în zonele înalte. După data de 16 februarie și până la sfârșitul intervalului, vor predomina ninsorile, dar slabe cantitativ.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu