Vișinescu a ieșit din spital și va fi audiat la Parchet

visinescu
visinescu

Fostul comandant al închisorii comuniste din Rîmnicu Sărat, Alexandru Vișinescu, a părăsit spitalul unde s-a internat săptămâna trecută și urmează să fie audiat, marți, la ora 10:00, de procurorii Parchetului General, potrivit surselor DeCe News.

Locotenent-colonelul în rezervă va urca pentru a doua oară scările Parchetului, după ce pe 3 septembrie a răspuns pentru prima dată  întrebărilor referitoare la perioada în care a condus ”Închisoarea tăcerii”, 1956-1963.

Fostul comandant de penitenciar era așteptat la audieri și marțea trecută, de asemenea, la ora 10:00. Cu o zi înainte, însă, avocatul lui Vișinescu le-a transmis procurorilor un bilet de trimitere în spital, care au fost nevoiți să amâne chestionările.

Pe 3 septembrie, Alexandru Vişinescu a fost fost pus sub acuzare de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte pentru săvârşirea infracţiunii de genocid.

Alexandru Vișinescu a fost timp de șapte ani comandant al închisorii comuniste din Rîmnicu Sărat, supranumită și ”Închisoarea Tăcerii”. Bătrânul, care are acum 89 de ani și locuiește în București, a condus corpul de represiune al închisorii rîmnicene, unde deținuții erau bătuți, subnutriți și umiliți.

Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc, condus de Andrei Muraru, a identificat 35 de astfel de persoane, cu funcții de conducere în aparatul represiv comunist, iar numele lor va fi dezvăluit în perioada următoare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel