Veronica se luptă cu statul pentru 20.000 de euro. Lulu Mihăescu își cere drepturile de autor

Actriţa Lulu Mihăescu, cunoscută publicului larg pentru rolurile din seria ”Veronica”, se luptă de peste doi ani de zile cu Consiliul Naţional al Cinematografiei și cu firma SC CAMPION FILM SRL pentru a-şi putea dobândi drepturile de autor. Miza procesului depășește 20.000 de euro, fiind în discuție difuzarea filmelor, începând cu anul 2003.

autor: Lucian Negrea

Consiliul Naţional al Cinematografiei s-a degrevat de orice resonsabilitate şi a precizat că în acest moment drepturile de difuzare le are firma Campion Film SRL. Statul și-a cesionat drepturile în 2003, pentru toate cele 4 filme ale seriei: "Veronica" (1972), "Veronica se întoarce" (1973), "Mama" (1976) şi "Saltimbancii" (1981).

Actriţa a dat în judecată ambele părţi şi a lăsat ca instanţa să fie cea care decide de la cine va primi despăgubirile, începând cu anul 2003 şi până astăzi. Procesul în care este implicată “Veronica” se află aproape de final, după ce ambele părţi au făcut mai multe recursuri la deciziile instanţelor.

În acest moment, dosarul se află la Curtea de Apel Bucureşti şi este în rejudecare, pentru că la ultimul termen ambele tabere au depus recursuri ce au fost acceptate. Numărul dosarului aflat pe rol este 23208/3/2008, iar obiectul prezentului dosar îl constituie dreptul de autor şi activităţile conexe. Stadiul în care se află este pronunţat ca recurs.

“Veronica” predă lecții de pian copiilor din Canada

Redacţia De Ce News a încercat să intre în contact cu firma de avocatură care o reprezintă pe populara interpretă. Răspunsul a fost unul promt, dar precaut. Avocații ne-au precizat că “Veronica” nu vrea să vorbească despre această temă, iar ei nu sunt autorizaţi să spună prea multe. Lulu Mihăescu, îndrăgită de milioane de spectatori pentru rolurile pe care le-a intrerpretat pe când era copil, se află în acest moment în Canada, unde s-a stabilit de  14 ani şi predă lecţii de pian copiilor. Lulu provine dintr-o familie de muzicieni.

Adrian Păunescu, primul român despăgubit într-un caz de copy-right

Dreptul de autor este un termen juridic care desemnează drepturile recunoscute creatorilor de opere literare, artistice sau ştiinţifice sau de orice alte opere de creaţie intelectuală.În sensul legii, prin artişti interpreţi sau executanţi se înţelege: actorii, cântăreţii, muzicienii, dansatorii. În anii 90, Adrian Păunescu a dat în judecată o companie multinațională, pentru că a folosit într-o reclamă textul poeziei sale, Roata, fără să-i ceară acordul. Firma a plătit despăgubiri substanțiale pentru acea vreme, iar cazul a fost primul dintr-o serie de litigii între artiști și  utilizatorii creațiilor intelectuale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel