Vezi dovada că Ponta a fost la Universitatea din Catania

Victor Ponta a publicat, joi, pe blogul personal, un document care contrazice acuzaţia preşedintelui Traian Băsescu prin care aruncă asupra premierului o nouă umbră de îndoială: "Nu a urmat facultatea din Catania, acuzaţie apărută în presă!

Autor: Cristina Răduță

Informația publicată de adevarul.ro, în care se arăta că premeirul nu a fost masterand la Universitatea din Catania, se dovedește a fi falsă. Totuși, informația a fost preluată de Traian Băsescu în cursul zilei de joi, când în Parlament a fost citită declarația pentru suspendarea acestuia.

Victor Ponta  a postat în cursul zilei de joi dovada stagiului de pregătire la Universitatea din  Catania, Italia.

Preşedintele Unverisităţii din Catania a confirmat faptul că în anul 2000, Victor Ponta a urmat cursurile Facultăţii de Drept,la nivel post-universitar.

În postarea sa de pe blog, Ponta nu face referire la master, ci la faptul că a absolvit un curs.

 Cum răspunde premierul Ponta atacurilor referitoare la studiile sale:

- „Am făcut un curs de drept penal internaţional la Universitatea din Catania, în martie-iunie 2000. Era un curs a cărui denumire în italiana este “Corso di Formazione Avanzata in Cooperazione Giudiziaria e Spazio Giuridico Europeo in Materia Penale”.

- "Cursul s-a finalizat cu o lucrare scrisă, precum şi cu un calificativ, aşa cum rezultă din diploma ataşată mai jos".

- "În baza lucrării şi a calificativului, am primit dreptul de a continua cursul respectiv printr-un stagiu de 3 luni (octombrie-decembrie 2000) la Direcţia Naţională Anti-Mafia – la sediul central din Roma. A fost o mare mândrie şi onoare pentru mine să fac acel stagiu, fiind unul din cei doar doi procurori români (celălalt a fost procurorul Gheorghe Mocuţa) în cadrul celei mai prestigioase instituţii de combatere a crimei organizate din lume"

- "Lucrarea pe care am susţinut-o în vederea obţinerii acestei diplome se află şi acum în arhiva Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii din Catania”, mai scrie Ponta pe blogul său.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel