Start-Up Nation. Garanții la puțin peste jumătate din creditele punte

poza cu caracter descriptiv
poza cu caracter descriptiv

Puțin peste jumătate din totalul proiectelor depuse prin programul Strat-Up Nation au primit garanții pentru creditele punte.

Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) a emis, în cadrul Programului Start-Up Nation 2017, un număr de 4.800 de garanţii pentru creditele punte, ceea ce reprezintă peste jumătate (57%) din totalul celor 8.444 de proiecte care au primit acordul de finanţare la finele anului trecut, conform unui comunicat.

Cu o pondere de 56% în totalul garanţiilor acordate de FNGCIMM în cadrul programului Start-Up Nation 2017, industria prelucrătoare reprezintă principala destinaţie a proiectelor de investiţii finanţate, iar sectorul alimentar a atras cele mai multe iniţiative de business, fiind urmat de industria mobilei.

Regiunea București-Ilfov pe prima poziție

Scrisorile de garanţie acordate de FNGCIMM au fost solicitate de beneficiari din toate judeţele ţării, pe primele trei poziţii ale clasamentului situându-se Regiunea Bucureşti-Ilfov, urmată de judeţele Cluj şi Bihor.

Conform sursei citate, FNGCIMM a ajuns la finalul procesului de aprobare a garanţiilor pentru creditele acordate de băncile partenere - Banca Comercială Română, Banca Transilvania şi CEC Bank - în cadrul programului Start-Up Nation 2017, potrivit Agerpres.

"Derularea cu succes a garantării creditelor acordate beneficiarilor programului Start-Up Nation 2017 se datorează unei bune coordonări operaţionale la nivelul Fondului, bazate pe un corp de profesionişti ai instituţiei, cu o mare putere de adaptabilitate, manifestată prin crearea unor fluxuri de avizare optimizate, digitizate, care să răspundă nevoilor pragmatice pentru un program de anvergură naţională. De asemenea, buna cooperare inter-instituţională între FNGCIMM şi Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Ministerul Finanţelor Publice, alături de colegii de la Fondul National de Contragarantare, a contribuit la fluidizarea proceselor de analiză", a declarat Alexandru Petrescu, director general al Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri.

Intrument eficient de optimizare

Lansat la mijlocul lunii septembrie 2017, mecanismul de garantare a creditelor punte s-a dovedit un instrument eficient de optimizare în derularea Programului Start-Up Nation, atât prin dinamizarea accesului la fondurile necesare implementării proiectelor, cât şi prin caracterul accesibil, generat de costurile diminuate prin facilitatea de contragaratare acordată de Fondul Român de Contragarantare - comisionul standard reglementat de Comisia Europeana, de 3,8%, a fost redus astfel până la 2,48%, se menţionează în comunicat.

Din totalul antreprenorilor care au accesat mecanismul de garantare a creditelor de prefinanţare, circa 65% au beneficiat şi de contragaraţii. Majoritatea finanţărilor obţinute au ca destinaţie implementarea proiectelor de investiţii (99%). 


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel