SRI, reorganizare, 11 direcții regionale. Costin Georgescu, fost director SRI: Seamănă cu sistemul FBI din SUA

Serviciul Român de Informații a renunțat la organizarea pe județe și a înființat 11 direcții regionale de informații care au competențe în mai multe județe. Ce spune Costin Georgescu, fostul director SRI.

În acest moment, există două direcţii regionale în Moldova şi Transilvania, şi câte o direcție în Dobrogea, București, Muntenia, Oltenia, Centru, Banat şi Maramureş. Potrivit instituţiei, noul program a fost testat înainte de implementare şi are ca scop optimizarea fluxurilor de informare.

"Cred că este o măsură bună şi necesară pentru faptul că sarcinile SRI, de-a lungul ultimilor 20 de ani, au crescut foarte mult, ţinând cont de ameninţările teroriste, amenințările care sunt în cadrul NATO. Şi era mult mai greu să iei măsurile numai pe plan judeţean şi apoi să ajungi la Centru. Capătă competențe mult mai mari acest sistem de regionalizare. Seamănă pe undeva cu sistemul FBI din SUA, care nu aşteaptă să primească sarcinile sau aprobările de la Washington. Au crescut mult sarcinile privind transporturile cu aviaţia şi toate cad în sarcina SRI. Au crescut ameninţările teroriste. Era necesară această măsură. Este și o micşorare a personalului administrativ. Micşorând numărul de secţii, se micşorează şi personalul administrativ. Se scad o serie de cheltuieli", a declarat Costin Georgescu, fost director SRI, la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel