Sensiblu, acuzată de Alianţa Tăticilor că i-a luat copilul unui român care divorţează de o filipineză

copil divort trist
copil divort trist

Alianţa Antidiscriminarea tuturor Tăticilor (TATA) acuză Centrul de Consiliere Casa Blu, fundaţia Sensiblu şi concernul A&D PHARMA că se implică în  divorţul dintre un cetăţean român şi soţia sa filipineză, blocând încercările tatălui de a-şi recupera fetiţa în vârstă de aproape 3 ani.

Nicolae Răducu Bidirel, un avocat care lucrează cu forme legale în Anglia, s-a întors acasă pentru a-şi recupera copilul, dar acesta ar fi fost scos de la grădiniţă de Fundaţie şi introdus într-un program special, la o locuinţă asistată. Bidirel acuză Fundaţia Sensiblu că l-a decăzut din drepturile parentale fără o decizie legală şi că intervine, de partea mamei filipineze, în procesul de divorţ. El declară că mama nu ar trebui protejată, întrucât nu există acte care să probeze violenţa faţă de femeie, totul fiind o manevră care să încline balanţa, la divorţ. Vineri, 29 octombrie, Asociaţia TATA a susţinut o conferinţă de presă chiar în faţa Centrului de Consiliere Sensiblu, care nu a reacţionat încă în faţa acestor acuzaţii. Centrul Casa Blu a fost, până acum, o iniţiativă salutată de presă şi opinia publică, întrucât oferea consiliere şi adăpost femeilor  agresate de soţi şi copiilor acestora. Iată comunicatul TATA:

“Taticul Nicolae Bidirel acuza public Fundatia Sensiblu ca l-a decazut de facto din drepturile parentale si ca ignora legislatia in vigoare, traumatizandu-i grav propriul copil. Sensiblu sustine separarea unui copil de familia paterna care l-a crescut si de care este profund atasat, iar directorul executiv Marilena Cristina Bordei (fosta Horia) sfideaza autoritatile publice si afecteaza grav interesul superior al unui copil in varsta de 2 ani si 10 luni. Mama filipineza este ajutata de fundatie in procesul de divort intentat de tatal roman, care a revenit din Marea Britanie pentru a-si salva fetita.

Alianta T.A.T.A. a fost sesizata la data de 20 octombrie de domnul Bidirel, un tata care incerca disperat sa-si gaseasca fetita. Aflat in proces de divort cu sotia sa de nationalitate filipineza, acesta aflase ca Fundatia Sensiblu o sustinea pe mama copilului sau, integrand-o intr-un program de asa-zisa protectie si asigurandu-i asistenta juridica in procesele aflate pe rolul Judecatoriei Sectorului 6 Bucuresti. Surprinzator, sotia “agresata” a fost inclusa in Programul CASA BLU din Romania, desi sotul “agresor” lucra cu forme legale in Marea Britanie, nefiind sanctionat sau acuzat de violenta domestica niciodata de vreo autoritate statala.

Programul CASA BLU, finantat de Compania A&D PHARMA, care declarativ se adreseaza femeilor si copiilor victime ale violentei domestice, este acuzat de tatal Bidirel ca se deruleaza cu ignorarea cadrului legal si permite comiterea unor abuzuri uriase. Copila domnului Bidirel este considerata de Fundatia Sensiblu drept proprietatea mamei sale, fiind tratata asemenea unui bagaj de mana. Fara a verifica cu atentie daca sotia filipineza este intr-adevar victima violentei in familie si daca este benefic pentru un copil mai mic de 3 ani sa fie smuls cu brutalitate din cadrul familiei paterne care a crescut-o, conducerea Sensiblu a decis practic decaderea din drepturile parentale a domnului Bidirel si implicarea partinica in procesul de divort al asistatei exotice, cu scopul inducerii in eroare a instantei de judecata.

Directorul executiv al Fundatiei, dna Bordei Marilena Cristina, a afirmat raspicat ca nu da socoteala nimanui atat in cadrul A&D Pharma cat si – cu atat mai grav – in fata autoritatilor romane. Practic, Fundatia SENSIBLU este stat in stat in Romania, ignorand legislatia in vigoare.

Fundatia SENSIBLU nu considera importanta evaluarea psihologica a unui copil integrat cu forta Programul CASA BLU, nu da doi bani pe relatia tata-copil si pe legatura afectiva a minorei cu familia paterna. Specialistii finantati de A&D Pharma nu stiau nici dupa 3 luni de asa-zisa asistare de urgenta a sotiei “agresate”, ca aceasta nu cunoaste limba romana, in timp ce fetita a fost crescuta si educata in limba romana de familia paterna. SENSIBLU nu stia ca in perioada respectiva “victima violentei domestice” postase cu sarg pe FACEBOOK filmulete cu minora si mesaje adresate familiei paterne, pentru a-si bate joc de suferinta tatalui si a tuturor persoanelor atasate de micuta.

T.A.T.A. cere autoritatilor competente sa intervina prompt si sa sanctioneze ferm abuzurile Fundatiei SENSIBLU, protejand astfel interesul superior al copilului si relatia tata-copil.

Alianta T.A.T.A. a initiat o ampla investigatie asupra activitatii SENSIBLU, pentru a determina amploarea abuzurilor si ilegalitatilor comise de o organizatie neguvernamentala care pare a se afla deasupra cadrului legal din Romania, bucurandu-se de imunitate si beneficiind de uriase resurse asigurate nu numai de importanta companie A&D Pharma”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel