Spectacolul "O noapte furtunoasă" de I.L. Caragiale, în regia lui Alexandru Mâzgăreanu, va fi primul spectacol pe care Teatrul Nottara îl va prezenta la Sala George Constantin, după ce spațiul a devenit impracticabil în urma inundării de la sfârșitul lunii mai 2012.
Sala George Constantin de la Teatrul Nottara se redeschide oficial, începând de vineri, 22 martie, de la ora 19.30. Primul spectacol prezentat după lucrările de asanare şi igienizare este O noapte furtunoasă de I.L. Caragiale, intenția colectivului de la Teatrul Nottara fiind ca, până la sfârșitul stagiunii, sala să funcţioneze la capacitate maximă.
Rând pe rând, vor fi reluate producţiile de succes realizate în acest spaţiu, dar numai după recondiţionarea sau, după caz, refacerea decorurilor, în mare parte afectate de inundaţia de anul trecut. Vor fi programate repetiţii de reluare a spectacolelor care nu s-au jucat vreme de nouă luni, regizorii importanţi vor aduce texte noi, iar tinerii se vor putea bucura de programe speciale.
M-am luat la harță cu Caragiale, afirmă regizorulPână atunci, publicul este invitat să vadă "O noapte furtunoasă", aşa cum a gândit-o un regizor tânăr, Alexandru Mâzgăreanu, decorul: Ştefan Caragiu, costumele: Alexandra Boerescu, coregrafia: Roxana Colceag, ilustraţia muzicală: Alexandru Suciu, cu: Gabriel Răuţă, Alexandru Mike Gheorghiu, Dan Bordeianu, Şerban Gomoi, Ion Haiduc, Crenguţa Hariton, Sorina Ştefănescu.
„Am încercat să fac un spectacol despre obsesii. Trăim într-o lume în care domină paranoia, nevrozele, obsesiile. Suntem copleşiţi de tot felul de griji... A actualiza un text nu înseamnă doar să îmbraci în haine contemporane nişte actori. Caragiale nu a scris o piesă despre o anumită epocă; a scris o piesă despre o anumită categorie de oameni. Eu am încercat să fac un spectacol despre cum sunt oamenii în ziua de azi. Spectacolul acesta este pentru mine o încercare. Când te arunci să faci un text ca Noaptea furtunoasă, te iei la harţă, într-un fel, chiar cu Caragiale. Dar la harţă în sensul bun al cuvântului. Şi atunci, descoperi că sunt lucruri pe care textul te lasă şi nu te lasă să le faci... Au fost multe lucruri care s-au născut chiar la repetiţii, cu actorii. Şi m-am bucurat mult să am o echipă extrem de deschisă, de creatoare. Actorilor le-a plăcut ideea de la care am pornit şi au brodat pe ea”, a declarat Alexandru Mâzgăreanu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu